Pořádný kousek Francie v Praze

by - 6:00

Ano, jako ve Francii jsem si připadala minulý týden, když jsme s kolegy z práce zašli po práci stmelit kolektiv. Podnik jsme nemuseli hledat dlouho, vzhledem k tomu, že se staráme o Francii, jsem jí všichni tak trochu postižení, a tak padla volba na podnik s kouzelným názevm - Na břehu Rhôny.


Nikdy jsem o tomto podniku neslyšela, jediné, co mi kolegové říkali, bylo, že se jedná o vysoce nebezpečný podnik. Že tam člověk prostě vypije víc, než na co stačí. Rezervaci jsme měli na čtvrtek, a tak bylo jasné, že budeme muset pít s mírou i bez Míry, ale nyní už k tomu, v čem je to kouzlo.


Když vejdete do malé vinárny, dýchne na Vás Francie, ať už designem interiéru, hudbou nebo vůní. Měli jsme rezervaci, ta je mimochodem nutná, a když jsme se usadili, hned se nám pan majitel věnoval. Vysvětlil nám do detailu, jak to u nich funguje. 

Buď si vyberete láhev vína na jedné z polic, které jsou kolem celé místnosti. Ty jsou cenově docela náročnější (v řádech stovek), ale věřím, že velmi kvalitní. Druhou variantou je vlastní degustace. Člověk si podle popisků může vybrat víno, které ochutná. Na výběr má mezi bílým, růžovým či červeným. Všechno jsou to vína z jižní Francie, z oblasti kolem Rhôny. Na papírek je potřeba si zapsat číslo vína a jeho množství. Jedna deci vyjde zhruba na třicet pět korun. Vše funguje na bázi důvěry, ale věřte, stojí to za to!


Na stole nechybí láhve s vodou, zcela zdarma, a moc pěkné sklenice vyrobené z lahví od vína (podle mého, viz úvodní foto). Kromě vína je v nabídce také drobné občerstvení, vynikající paštika (což byla moje volba) nebo francouzské rilettes a mnoho dalšího. Ke všemu je podávaný teplý chléb a když Vám tady o tom píšu, sbíhají se mi sliny, hihi.

V Praze jsou celkem dva francouzské koutky, a to na Výtoni a v Karlíně. Pokud byste se chtěli dozvědět víc o jejich vinařích a případně si zarezervovat místečko, tak vše potřebné najdete tady na jejich webu.

Slyšeli jste někdy o této vinárně? Láká Vás podobný koncept? Máte rádi tematické podniky?

You May Also Like

2 komentářů

  1. Oooo, to vypadá božsky... Dala bych si rillettes! Aneb vzpomínka na Le Mans! :) Zuzu

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!