Lehká hlava

by - 17:00

Od té doby, co jsem dodělala školu, se snažím si užívat přátel a vychutnávat si každou chvilku plnými doušky. Jeden z teplých podzimních víkendů jsem strávila v Praze a po dlouhé procházce jsme dostaly s holkami hlad. Zavítaly jsme do restaurace Lehká hlava, že ho neznáte? Čtěte dál!


Vegetariánská restaurace Lehká hlava je schovaná v malé uličce kousek od Smetanova nábřeží. Když ji ale najdete a otevřete dveře, vejdete z hlavního města do jiného světa! Dýchne na Vás příjemná atmosféra podtržená příjemnou hudbou a krásnou výzdobou. Co mě osobně dostalo, to byly malé bodovky, světýlka ve stropu, která evokují hvězdnou oblohu a to já můžu!


Nabídka nápojů je velmi široká. Mě už v ten den nebylo dobře, pokoušel se o mě nějaký bacil, takže jsem s nadšením přivítala čínskou směs proti nachlazení. Kromě tohoto čaje si můžete dát čerstvý zázvorový nebo mátový čaj. Dále pak domácí limonády a mnoho dalšího.


Co se týče jídla, my jsme jako předkrm zvolily humus, ale lákal nás i guacamole. Do restaurace jsme přišly v odpoledních hodinách, a tak byla nabídka jídel omezená, nicméně, jídla, která připravují během odpoledne, jsou označená obrázkem hodin, takže se strávník v jídelním lístku neztratí.


Maso Vám sice v restauraci neudělají, ale jinak nabízí spoustu lahůdek. Já jsem si dala quesadillu s čedarem a jalapeňos. K ní byl avokádový a rajčatový dip doplněný o zakysanou smetanu. Po dlouhé době jsem si doopravdy pochutnala. Výborně ale vypadaly i zeleninové špízy s gratinovanými bramborami. Detailnější informace o jejich nabídce najdete na jejich webu.

Pokud tedy budete mít někdy cestu kolem, určitě vejděte a nechte se okouzlit, protože vážně stojí za to! Já jsem tam určitě nebyla naposledy.

Jakou restauraci jste naposledy objevili Vy?

You May Also Like

2 komentářů

  1. to vypadá skvěle :) my máme s přítelem tradici a skoro každý pátek zkoušíme nové restaurace :) naposled jsem psala o etiopské kuchyni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wau! téda, to je pěkná tradice, to bych si nechala líbit ;)

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!