Café Lajka, samá pirátská vlajka

by - 15:53

Ne. nelekejte se, nejedná se o kavárnu, která by byla v pirátském stylu, jen jsem jsem tam potkala hodně lidí z pirátské strany, asi měli sraz. No, to sem nepatří. Café Lajka jsem objevila na konci náročného dne. Měla jsem běžet svůj první závod, bohužel mě skolila nemoc, a tak na běh nedošlo. zato jsem ale prodala dost věcí na bleším trhu a našla příjemné místo, kam se určitě někdy vrátím.


Kavárna je narohu, tedy její půdorys je do tvaru písmene "V", což se mi z neznámého důvodu líbí. Interiér je jednoduchý, sedí se na "tonetkách" a dokonce i ve výloze, což mám také ráda, takže další plus. Stolky jsou jednoduché a sezení i bar jsou ze starých kredencí a jejich částí. Navzdory vzdušenému prostoru to tam na mě působilo velmi útulně.


Obsluha je velmi milá a ochotná. Hned po vstupu jsme byly s kamarádkou upozorněny na probíhající akci a že je třeba si objednat na baru, což velmi kvituju, protože jsme si ještě nesedly, a tak by teoreticky člověk měl možnost volby, zda zůstane nebo zvolí jiný podnik.

capuccino, mošt jablko-hruška
Nabídka není nijak široká, ale vzhledem k velikosti provozovny naprosto dostačující. Žízeň je možné zahnat několika druhy piva nebo něčím ostřejším. Pokud byste měli chuť na nealko, kromě klasického výběru můžete ochutnat také mošty, což byl můj případ. Měla jsem jablko-hruška a byl výborný. Velmi dobrá byla i káva a co oceňuji, to je voda k ní. Stále totiž v hodně kavárnách nepochopili, že pokud dají člověku ke kávě i malou sklenku vody, dá si třeba i něco dalšího. Takže plus.


Navzdory pokročilé denní době měli na výběr ještě z několika dezertů a pokud byste nechtěli nic sladkého, hlad můžete zahnat třeba nakládaným hermelínem nebo jinou "hospodskou" klasikou. Já měla brownies, které byly už trochu suché, ale stále chutné. Denča si dala čokoládový dortík promazaný marmeládou a mlaskala si.


Řekla bych, že Café Lajka je skvělá na posezení jak během dne s kamarádkou na drby, tak večer s přáteli posedět a pobavit se. Pokud se tedy pohybujete na Praze 7 a vydáte se do Lajky, rozhodně nešlápnete vedle.

Jaký podnik jste naposledy objevili Vy?

PS: Omlouvám se za kvalitu fotek, holt, tma dokáže zázraky i v tom špatném slova smyslu.

Café Lajka Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato 

You May Also Like

1 komentářů

  1. Ten dortík vypadá super <3 Bydlím straaaašně daleko, tak snad bude příští podnik o něco blíž :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!