projekt štěstí 2016 - leden

by - 6:00

Koncem loňského roku mě oslovil nápad Ilči z blogu Beauty of Body and Mind, která se instagramu ptala, kdo by šel do Projektu štěstí 2016 s ní. Tou dobou jsem vůbec netušila, o co jde, ale po přečtení článku na jejím blogu mě ten nápad nadchl a já souhlasila. Jde o plán, který je striktně individuální, každý si volí své priority a cíle sám a také si je sám hodnotí. Tento projekt je na kalendářní rok a protože máme za sebou první měsíc roku 2016, je čas na malé shrnutí toho, co bylo.



Přelom roku pro mě byl hodně hektický, a tak jsem si dala následující cíle:
  • najít si řád a ten dodržovat
  • pravidelně vstávat
  • stlát si každé ráno postel
  • udržovat pořádek
  • pravidelně cvičit
  • pravidelně pít smoothie
  • pravidelně se věnovat blogu

Když se tak podívám na jednotlivé body, musím říct, že jsem se doopravdy snažila. Řád jsem si tak nějak našla, není pevný, protože náplň mých dní se mění jako aprílové počasí, i tak jsem ale byla v lednu až překvapivě spořádaná. Pravidelné vstávání mi šlo až do posledního týdne, během kterého jsem nemohla vůbec vstát. Neposouvala jsem budík, protože se mi nechtělo z vyhřátého pelíšku, ale protože jsem byla unavená, navzdory dostatečnému spánkovému přídělu. Co se týče stlaní postele, tak v tomto bodě jsem na sebe pyšná! Vynechala jsem asi jen jednou nebo dvakrát, protože jsem pospíchala, ale jinak jsem si vždy peřinu řádně protřepala, aby se mi v ní v noci pěkně spalo!

Udržovat pořádek je pro volnomyšlenkářského vodnáře dost složité. Ano, já mám v pokoji, hlavně na stole, uspořádaný nepořádek. Papíry na hromádce, které v případě potřeby hodím na postel. A jinak na mém stole panuje velký chaos. Zbytek pokoje není až tak velký, a tak jsem nucena po cvičení karimatku a činky uklízet. No, každopádně, tohle je bod, který si s sebou nesu i do února, protože jsem si ho ještě zcela neosvojila. Cvičení se stalo součástí mého života, cvičím 2-3krát týdně a chtěla bych ještě zintenzivnit. Konečně je déle vidět, a tak doufám, že budu moct v únoru častěji vyběhnout, v lednu jsem byla jen dvakrát, což zapříčinily hlavně ty mrazy, během kterých jsem se věnovala cvičení doma. Smoothie je můj velký kamarád, ale o víkendu jej vynechávám, což bych chtěla vylepšit v únoru. Jinak si lahvičku se smoothie beru ke svačině do práce, když snídám v šest, tak se mi mezi půl devátou a devátou smoothie náramně hodí. Dokonce jsem překonala odpor ke všemi milovaným chia semínkům a začala jsem si je dávat do směsi z ovoce. Pravidelně se věnovat blogu, v průběhu ledna to na blogu žilo, jen ten poslední týden byl slabší. Nicméně, publikováno bylo 9 článků, se kterými jsem spokojená. Největší úspěch u Vás měl článek boubelení - plán na leden.


Už od chvíle, co jsem se nastěhovala zpět do Berouna, jsem si chtěla vymalovat pokoj, ale máma mě přemluvila s tím, že to sfoukneme, až budeme malovat celý dům. Bohužel, okolnosti tomu nechtěly a podzimní malování muselo být odloženo. Vzhledem k tomu, že se mi špatně spalo poslední dny, rozhodla jsem se  posledním lednovým víkendem naložit po svém - vymalovat si pokoj! Měla jsem jasnou představu o barvách i ornamentu, jen to bylo blesková akce, a tak jsem nesehnala mentolovou, přesto jsem s výsledkem spokojená a už se těším, jak mě můj lapač snů bude chránit!


Jak jste se Vy postavili ke svým plánům a předsevzetím v lednu?

You May Also Like

4 komentářů

  1. Projekt štěstí - dobrý nápad. Přeji krásné dny v roce 2016. Věrka

    OdpovědětVymazat
  2. Mě zatím všechny plány na leden vyšly i když je pravda, že poslední týden už to trošku klopýtalo, nevadí je nový měsíc a můžu se zase pořádně snažit. Moc se mi líbí jak sis vymalovala ten pokoj, je to paráda!

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkně Baruš, ten plán je supr nápad :) A moc se mi líbí ten lapač snů, paráda!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!