Koza róza z Berouna

by - 13:26

O restauraci Koza Roza jsem vždy jen slyšela, ať už v dobrym nebo špatnym, a tak jsem si řekla, že je třeba ji vyzkoušet na vlastní kůži. Hlavně najít další podnik, kam bych v Berouně mohla chodit. Restaurant se nachází na hlavní třídě v Berouně, je oproti silnici zapuštěný do země, takže je zahrádka krásně krytá proti ruchu hlavní ulice. 


Co se týče interiéru a i provedení zahrádky, zařadila bych jejich styl na jih Francie, tak trochu odlehčená Provence. Přestože je restaurace plná obrazů a různých doplňků, jako celek to velmi lahodí oku a neruší při jídle ani konverzaci. Když ale otevřete jídelní lístek, roztočí se s Vámi kolotoč! V menu najdete vývar, kulajdu, burgery, ryby, steaky, moderní dezerty a hlavně spoustu chyb! Ráda si dám čokoládovou pěnu, ale čokoládovou mouse?! Ne, děkuji. Bohužel, v dnešní době internetu mi přijde vyloženě nedbalost a nezájem provozovatelů nezkontrolovat si cizí názvy v menu, když je tam chci mít. Mě, jako člověka jazykově vzdělaného, to vyloženě rušilo. A jaké bylo jídlo?


Začneme předkrmem, já si objednala paštiku z kachních jater s cibulovou marmeládou. Paštika i marmeláda byly na jedničku. Doopravdy výborné, jen je škoda, že k paštice byla rozpečená houska na burger, ocenila bych spích chlebík, ale to je můj problém.


Jako hlavní chod jsem měla bifek, byl podávaný s cheddarovou kaší a pepřovou omáčkou. Jídlo bylo dobré, ale cheddar nebyl v kaši tolik cítit, což je podle mě škoda. Steak byl krásné medium a omáčka se kuchaři vyvedla. 


Největší slabina restaurace jsou podle mě dezerty. Čokoládová pěna byla taková mdlá, čokoláda, ta pravá, z ní nebyla moc cítit. A crême brulée na tom bohužel bylo stejně. Sladká tečka tedy spíš rozbouřila náladu a dojem z celého večera ku škodě Kozy Rozy.


Abychom ale nekončili vyloženě negativně, musím pochválit obsluhu za velmi příjemné jednání stejně jako čistotu a útulnost restaurace.  

Koza Roza Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

You May Also Like

2 komentářů

  1. Zahrádka z fotky vypadá kouzelně, ale ten jídelní lístek bych asi taky nezkousla. Chyby jsou blbý, chápu, že se člověk překlepne, ale na jídelním lístku? Navíc nemám ráda velký výběr jídla, člověk pak neví, co si dát... a kdo toho dělá moc, tak to obvykle nedělá pořádně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem byla zahrádkou okouzlena, ale ten jídelák to pak zabil.

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!