Burgerové odpoledne

by - 6:00

Na začátku září se v Praze konal burger fest. Muž přišel s nápadem, že bychom tam mohli zajít, poznat nové chutě a užít si odpoledne. Shodou okolností to vyšlo na den, který jsme chtěli trávit s přáteli, a tak nás nakonec bylo šest, což znamenalo, že jsme si nacpali břicha a ještě se smíchy za ně popadali! Jste zvědaví, co jsme ochutnali, čtěte dál!

Mé obavy z velkého množství lidí se potvrdily, naštěstí Výstaviště je dost velké, takže se ty davy docela rozptýlily. Nicméně, i tak byly u některých stánků fronty i na několik desítek minut. Kamarádi čekali například na burger od Tommy's, loňského vítěze, hodinu a půl. Bohužel, v tomto případě se čekání rozhodně nevyplatilo, to, co přinesli nebylo nic extra, čím bych se chtěla na takové akci pochlubit. 



Jako první jsme ochutnali burger s trhaným hovězím, brusinkovou omáčkou, krémovým sýrem a špenátem od Trigastra. Chuťově nás to skvěle naladilo na další kousky a hlavně to byl skvělý tah na začátek akce. My jsme totiž neměli koupené lístky předem a když jsme viděli fronty před vchodem, tak jsme si je koupili přes net, ale to nám bohužel nepomohlo - i lístky koupené přes internet museli být vydány fyzicky v okénku, takže jsme záhy pochopili, proč jsou tam dvě fronty. Naštěstí ta naše postupovala celkem rychle a my se dostali dovnitř ještě před tím, než začali kuchyři proškrtávat nabídku.


S mužem jsme se hned poté postavili do fronty u stánku Delish, kde nabízeli burger Octopus s grilovanou chobotnicí. Ten se řadil mezi dražší kousky, mile mě překvapilo, že ceny začínaly na osmdesáti korunách. Nejvíc jsme dali za degustační menu tří burgerů, které stály dvě stě padesát korun. Celkově nás s mužem tahle sranda vyšla na tisíc korun a ochutnali jsme sedm burgerů, což mi přijde rozumný.


Želva beers&burgers jsem předtím neznala, ale jejich burger s portobelem, červenou cibulkou a krémovým sýrem byl jedním z nejlepších, co jsme ochutnali, takže teď musím jen zjistit, kde fungují, abychom si to mohli zopakovat. V rámci degustačního menu jsme kromě burgeru s portobelem ochutnali ještě jejich bbq a hell boy, jehož bulka byla pomazaná velmi hřejivými papričkami.


I přes velké množství lidí jsem si burger fest užila, všeobecná nálada totiž byla moc fajn. Lidi ve stáncích, co se celý den zastavili, aby ukojili náš hlad, byli příjemní a usměvaví. Čekání na další burger nám zpříjemnila třeba Tonya Graves, bývalá zpěvačka Monkey Business. Vytkla bych pořadatelům snad jen množství míst na sezení. Vím, akce se koná na začátku září, takže se dá sedět i na trávě, ale já bych kromě posezení ve středu areálu možná využila stoly na vysokých nohách, takové ty barové. Je to příjemnější, než jíst burger na kolenou. S mojí šikovností bych si ho totiž vyklopila do klína.


Na ty, kdo by měli burgerů už plné zuby, pořadatelé také mysleli - v areálu byly dva stánky s hranolkami, další se zmrzlinou či sladkými dortíky. Belgickým hranolkám jsme neodolali a vyzkoušeli andaluskou majonézu, kterou jsem ochutnala poprvé loni v Bruselu. Hodně jsem si pochutnala. Navíc, tady fakt musím ocenit práci lidí ve stánku Tradičních belgických hranolek, jeli ve dvou, hranolky krájeli na ručním lisu a měli to výborný. 


Tak a tady je pořadí všech šesti restaucí, z jejichž kuchyně jsme mohli ochutnat:

1. Delish
2. Mozaika
3. Želva beers&burgers
4. Kandelábr
5.Trigastro
6. Tommy's


A co Vy? Byli jste na burger festu nebo Vás podobné akce vůbec nelákají?

You May Also Like

2 komentářů

  1. Achjo. Ted mě o to víc mrzí, že jsme tam nešli! Můj chlap taky přišel s tím, že tohle je asi jediný foodfest, na který bych ho dostala.. :D No ale bohužel, na víkend už byly jiné plány. :( Fotky i článek úžasný! Měj se hezky, Š

    Corculum | Stepanka_T
    Instagram

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!