Změny

by - 20:34

Není ani pondělí a ani začátek nového měsíce, právě naopak! Týden i měsíc končí, zbývají poslední okamžiky a já se rozhodla pro změnu, ne od zítra, ani od prvního, ale ode dneška. Před nedávnem jsem na instagramu zveřejnila fotku dveří a psala jsem o tom, abyste se nebáli v životě vzít za kliku a že i já sama stojím před pomyslnými dveřmi. Věděla jsem, že vstoupit musím, jen jsem měla luxus rozhodnutí o tom, kdy to bude. V pátek jsem se rozhodla, že to bude dnes! Oč jde?


Loni touto dobou jsem se dala na boj o titul superdříče měsíce na mém oblíbeném Superkruháči. Miluji ho, ale od března jsem nebyla na běžné hodině a od května jsem jej neabsolvovala vůbec. Na to, kdy jsem byla naposledy ve fitku v práci, už si ani nepamatuju. Od zimy jsem se byla sotva párkrát proběhnout. Jak to?

Nějak jsem ztratila chuť a drive, nikoli potřebu. Starosti v osobním životě naprosto ovládly mou hlavu a přes všechnu snahu se mé tělo poddalo obrannému mechanismu a omezilo se na přežití. Aneb ne nadarmo se říká, když srdce zavelí, rozum je v prdeli. Srdce a hlava, nikoli rozum, přeply na autopilota.

A co se změnilo teď? Starosti neodezněly, ale já došla k určitému probuzení a rozhodla se nynější stav změnit. Kromě zdánlivého bezpečí mi totitž nepřináší nic. Nemá smysl jít ale hlavou proti zdi. Rozhodla jsem se pro menší, ale zato stálé změny. Věřím, že pár malých změn povede k velkému úspěchu. A jaké to jsou?

Chtěla bych začít znovu pravidelně cvičit, dvakrát až třikrát týdně tak, abych u toho stíhala i ostatní věci. Chci rozpohybovat svůj metabolismus a začít se starat o své tělo. V první řadě jsem si naplánovala ranní sklenici vlažné vody s citronem, dále omezení pečiva, nikoli jeho úplné vyřazení. A na závěr to nejdůležitější a asi i nejtěžší, vyhnout se sladkému a přijímat cukr z přírodních zdrojů, z ovoce a zeleniny. Jde o mou snahu, o pár bodů, které v závěru udělají hodně.

Spolu s vnitřní péčí bych se ráda zaměřila i na tu vnější, opět pravidelně hýčkat svou pleť maskami a navzdory vedru svou kůži hydratovat. Nemáte nějaký tip na krém, gel či sprchové mléko, které by ta horka zvládly? Ani vlasy nezůstanou v pozadí. Už opět laškuji s myšlenkou nového střihu. Vždy jsem chtěla dlouhé vlasy,abych si mohla plést copánky a česar různé účesy a co nosím? Culík nebo drdol, vrcholem je cop z culíku. Kromě střihu pokukuji po nové barvě, už mám i favorita, ale přemýšlím nad načasováním.

A to je konec. Je toho dost, co? Ale já prostě věřím, že každý stav a změna chtějí svůj čas a nemá smysl něco hnát do extrému, ten je stejně ve většině případů dlouhodobě neudržitelný.

Co Vy, máte v plánu ve svém životě nějaké změny?




You May Also Like

2 komentářů

  1. Ahoj Baru, popravdě se k takové změně musím odhodlat taky. A to co nejdřív... Jak jsme si o tom tuším během jara psaly, tak jsem od ledna omezila sacharidy a tuky a šlo to dolů krásně, cítila jsem se skvěle. Teď co jsme se s přítelem před měsícem sestěhovali a ještě k tomu mám volno, tak jsem se zase, bez prominutí, rozežrala. Každý den si říkám, že už to musím zase omezit a aspoň to plavání a kolo zařadit. Na váhu jsem radši nestoupla a jsem na sebe naštvaná. Jak jsme byli v té Itálii, tak jsem si ty "prasárničky" dovolila, ale už vážně musím.. Jenže druhý den doma a je to zase stejný. Říkám si, že je to tím šíleným vedrem, ale bojím se, jestli to není jen výmluva. Začíná mě ale motivovat ten pocit - pomalu se cítím jako balvan a chybí mi ta lehkost.

    Co se týká pleti, je mi moc příjemná naprostá klasika od Lushe - Mask of magnaminty. Skladuju ji v lednici, takže je potom na pleti osvěžující. Teď jsem ještě nahlodaná ke sprcháči z Lushe - Calacas. Jen ta cena, ta cena :)..

    Tak neskutečně držím palce, budu tě sledovat a budu se motivovat! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, také držím palce, aby se ta motivace nahromadila a vrátila ses do zajetého režimu, se kterým jsi byla spokojená ;) Fakt ti rozumím, takže držím a mačkám palce!

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!