Vánoční tag

by - 7:00

Šťastné a veselé Vánoce!

zdroj
Červeno-zlaté Vánoce jsme měli vloni, letos u nás vede kombinace stříbrné a měděné. Každý rok je to jinak a vždy (kromě slaměných) nám na stromečku visí české foukané ozdoby, žádný plast. Stejný postoj máme i ke stromečku, a tak nám vždy voní jehličí bytem. 

Dneska přijde Ježíšek a já Vám přeji, aby Vám přinesl jen to, co jste si přáli, abyste tento den prožili se svými blízkými a byli z celého srdce šťastní!  A jako malé vánoční rozptýlení jsem si pro Vás připravila vánoční tag, tak jdeme na něj!

1. Jaký film je v období Vánoc Tvým nejoblíbenějším?
Jak víte, jsem ve spoustě věcech dost konzervativní, takže není žádným tajemstvím, že miluji Popelku (tu černobílou), Tři oříšky pro popelku a Anděl páně. Mám moc ráda české pohádky! A kdybych měla zmínit nějaký "dospělácký" film, tak asi Pelíšky a Pretty Woman, vždyť o Vánocích je možné všechno (ano, jsem romantik).


2. Jaká je Tvá oblíbená Vánoční barva?
Zlatá, jednoznačně zlatá, nosím ji na nehtech a ozdobila bych jí klidně celý byt. Skrývá se v ní teplo a světlo Vánoc, bez kterých bych si Vánoce neuměla představit.

3. Je Štědrý večer. Zůstaneš ve svém pyžamu/domácím oblečení nebo se hezky a společensky oblékneš a upravíš?
Dopoledne Štědrého dne obvykle trávím v pyžamu a županu, pak ale vyrazíme s našima rozsvítit na hroby svíčky našim blízkým, a to už překvapivě v "pýžu" nejedu. Před slavnostní večeří si dám vanu, načančám se a obléknu si to, co jsem si za posledních (minimálně) čtrnáct dní naplánovala. Tedy ke stromečku jdu vždycky za dámu.

4. Pokud bys tento rok mohla koupit jen jeden dárek, jen jedné osobě, pro koho by byl?
Odpověď na tuto otázku je hodně ovlivněná tím, že můj přítel letos před Vánoci na dva roky odjel mimo Českou republiku, takže pokud bych letos mohla koupit jen jeden dárek, byl by právě pro něj.

5. Otevíráš své dárky večer nebo ráno, a v kolik?
Vánoce slavím stále s našima, a to rozbalujeme večer po večeři, hodina se liší dle délky zpívání koled při prskání prskavek. S přítelem jsme to zatím vždy řešili před standardním termínem Vánoc, ale vždy ve večerní hodině, kdy otevírání předchází "klasická" vánoční večeře.

6. Upekla jsi někdy chaloupku z perníčků?
Ne, ale na závěrečnou z tanečních jsem mému partnerovi upekla perníček ve tvaru Garfielda, protože ho měl moc ráda. Jinak peču klasické perníčky a letos jsem mamině pomáhala i se zakázkovým pečením, což jste mohli vidět na facebooku, zde.

zdroj

7. Co děláš o vánočních prázdninách?
Nejprve se věnuji přípravám na Vánoce, pak si užiji tři rodinné dny, po kterých mám pocit, že některé příbuzné vidět dlouho nemusím. A do Silvestra se obvykle věnuji škole (ano, jsem stále, snad už jen na pár měsíců, student). Mezitím se vídám s kámoškama, se kterýma tomu během roku moc nedáme.

8. Máš nějaké Vánoční přání?
Ano, aby se všem líbily mnou nakoupené a vymyšlené dárky, aby všichni moji blízcí byli zdraví a (pro letošek) abych dodělala konečně školu a začala (doopravdický) dospělý život.

9. Jaká je Tvá oblíbená vánoční vůně?
Když se řeknou Vánoce, tak si vybavím "františky". Ty já totiž miluji, pak samozřejmě vůně vanilkového cukru, stromečku a bramborového salátu s kaprem. Co se týče parfémů, takže žádnou speciální vánoční vůní nemám.

10. Jaké je Tvé oblíbené vánoční jídlo/pochoutka?
Já mám ráda všechno vánoční jídlo, ale mám jednu vzpomínku na dětství, kdy moje mamka připravovala domácí vaječný likér. Už pár let se jí snažím přesvědčit, abych ho připravila a letos to konečně vypadá, že se vrátím zpět do dětských let!

A to je dneska ode mě všechno, užívejte Vánoc, nepanikařte a nestresujte kvůli dárkům, kilům navíc či jiným hloupostem, které stejně pro dnešek nedokážete změnit, a tak si prostě jen vychutnejte tu atmosféru Vánoc a klidně se o ní se mnou podělte, do zpráv nebo třeba na facebooku. 


You May Also Like

4 komentářů

  1. Tyjo na dva roky to je hodně:( Držím pěsti.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásný tag, také ho mám právě na blogu. Chaloupku jsem taky nikdy neupekla. ;)
    BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, no, já se na chaloupku chtěla vrhnout jednou, ale to jsem byla ve Švýcarsku a kluci mi ujídali těsto, takže na ni nezbylo :-D

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!