Pyžamové lakování

by - 7:30

O Vánocích jsem pod stromečkem objevila pyžamo z Mark and Spencer, jakoby Ježíšek tušil, že nějaké nové potřebuji. Do velikosti se sice netrefil, ale to jsme se ségrou vyměnily a já tak dostala blankytně modré tričko s krémovými kalhotami, na kterých jsou puntíky a růžičky. Neustále se na ně musím koukat a připomínají mi nějaké bonbony. A protože se mi tak líbí, rozhodla jsem se, že si udělám takové nehty, tak jdeme na ně!


Abychom měli drápky pěkné, musíme si připravit pět barevných laků. Bílý nebo krémový jako základ. Světle a tmavě růžový, světle a tmavě modrý na kytičky. A samozřejmě podkladový lak a lak vrchní, aby nám to lakování dlouho vydrželo.



Nehty si odlakujeme, pokud je třeba, tak jim dopřejeme nějakou tu kůru, ruce namažeme krémem, necháme vstřebat a můžeme začít podkladovým lakem. Následně na něj naneseme dvě vrstvy krémového nebo bílého laku. A necháme pořádně zaschnout. Já u lakování obvykle koukám na nějaký seriál či mé oblíbené youtuberky, a tak mi čekání nepřijde jako ztracený čas a rychleji mi to uteče.


Když je světlý lak pořádně zaschlý, bereme do ruky "ťupkovátko" (pokud ho nemáte, stačí vám špendlíková hlavička) a tvoříme světle růžové tečky


Když růžové tečky zaschnou tak, že se jich můžeme dotknout a neotiskne se nám na nich prst, můžeme pokračovat dál. Tmavě růžovým lakem dotvoříme u větších teček okvětní lístky.


Okvětní lístky necháme zaschnout a na scénu přichází světle modrý lak, kterým vytvoříme lístečky kolem růžiček. Kolik jich uděláte a jak velké, to je jen na Vás.


A na závěr modré lístečky oživíme tmavě modrým detailem. Pak už vše necháme zaschnout, a to pořádně, třeba i 10-15 minut a celý nailart přetřeme vrchním lakem, aby se nám ta námaha vyplatila a lakování vydrželo co nejdéle.


Tak co Vy na to? Vyzkoušíte růžičkové lakování? Dejte mi pak vědět, jak se Vám povedlo. Fotku můžete poslat buď na mail nebo ve zprávě na facebooku (tady).

You May Also Like

9 komentářů

  1. Vypadá to moc hezky, líbí se mi, jak se ty barvy i krásně sešly s pyžamem :-) Já si nemůžu pomoci, ale na nail art jsem prostě levá (a hlavně nemám zas takový sortiment laků na mém "kosmetickém skladě" :-)) Takže upřednosťnuji spíše jednobarevné nehty, které také piluji a lakuji při nedělním sledování youtuberek :) A kdyby se nehty tolik neničily, klidně bych vyžila jen s gelovými :-))

    Měj se hezky,
    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, že každý nemá takový arsenál laků jako mám doma já :D Co se týče gelovek, nosila jsem je dost dlouho, ale problém je v tom, že mě třeba po týdnu přestanou bavit, takže mi to takhle vyhovuje a můžu laky střídat, jak se mi zlíbí ;-)

      Vymazat
  2. Baru, tohle se fakt hodně povedlo! Já takovýhle růžičky taky kdysi zkoušela a dopadlo to hrozně, patlanice hadra :D Možná to zkusím znovu a inspiruju se tebou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani, děkuju moc. Určitě to zkus, je to o cviku a mě se zrovna při tomhle lakování strašně třásla ruka :D Pak mi dej vědět, jak se ti to povedlo ;-)

      Vymazat
  3. Jééé to je tak krásné, moc se Ti to povedlo!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!