Jsem konzerva...no a co II

by - 9:28

Před hodně dlouhou dobou jsem se s Vámi podělila a své seriálové oblíbence a hlavně fakt, že jsem v tomto směru dost konzervativní. Na nové filmy na doporučení od známých mě též neužije, přestože si myslím, že jsem toho viděla hodně, stále mi některé klasiky na seznamu k vidění zůstávají. Dneska se ale budeme věnovat filmům, které mám ráda a kterým se stále vracím, tak jdeme na to!

zdroj

Erin Brockovich
Vždy, pokud mám pochyby o tom, co dělám, pustím si tento film, který je inspirovaný skutečnými událostmi. Tento kousek, kde exceluje Julia Roberts, mě také nutí přemýšlet o tom, co všechno konzumujeme a k čemu nás velké koncerny nutí. Nechci moralizovat, ale takto na mě tento film působí a jeho konec mě utvrzuje v tom, že nejsme až tak zkažená společnost.


Nedotknutelní
Tak o tom není pochyb, tento film je naprosto dokonalý. Mám k němu speciální vztah - byl to první film, který jsem viděla při mém pobytu ve Švýcarsku. Miluji jeho francouzskou i českou verzi. U obou se pořádně nasměju a všem doporučuji jeho zhlédnutí. Škoda jen, že se nedostal do českých kin film Samba, kde hraje hlavní hrdina filmu Nedotknutelní, pokud na něj někde narazíte, určitě se na něj podívejte.


 Lepší už to nebude
Excelentní film o tom, že i debilové mají duši a umí milovat. Příběh je postaven na ústřední postavě, kterou ztvárňuje Jack Nicholson, je nesnesitelný, nepříjemný a hrubý soused i zákazník. Melvina Udalla usměrňuje Helen Hunt coby servírka. Jaký je jejich vztah? To vystihuje scéna z restaurace: „Když jste poprvé přišel k nám do restaurace, říkala jsem si, jaký jste milý člověk,….a pak jste promluvil.“


 Lepší pozdě nežli později
Zůtáváme u Jacka, tentokrát ho v páru doplňuje Diane Keaton. Je to film o tom, že láska kvete v každém věku a že věk je pouhé číslo, nikoli překážka ve vztahu. Dianne hraje slavnou dramatičku, která mimochodem žije v překrásném domě na pobřeží, a prožívá lásky jako na houpačce. Po určitou dobu jí partnera hraje i Keanu Reeves, takže už jen pro to skvělé obsazení a perfektní dialogy stojí ten film za zhlédnutí.


Bridget Jones 1,2
Tady asi není nutno představovat hlavní hrdinku a ani další postavy filmu. Stačí jen, že jde o film o zoufalém hledání lásky, o marných předsevzetích a o tom, že ženy mívají velká očekávání, která se neshledávají s realitou. Oba dva díly mě baví a pouštím si je, abych si odpočinula. Mimochodem, jsem velmi zvědavá na ten třetí díl, jak zvládnou upravit vyžehlednou Renée a co v tom filmu bude sakra dělat Colin Firth, ano, četla jsem knižní předlohu. Asi to bylo chyba.



James Bond
Navzdory faktu, že jsem holka, mám ráda bondovky. Ne všechny, velmi ráda si pustím díly s Piercem Bronanem a Danielem Craigem. Ty poslední čtyři, přestože je Bond najednou blonďák, mě hodně baví. Líbí se mi ta akce, záběry, ale i ten příběh a ukázka toho, že i když se zdá být 007 nesmrtelný, tak je zranitelný a má i lidské vlastnosti a svou minulost.


28 dní
Jedná se o kousek, který nemá na ČSFD bůhvíjaké hodnocení, ale mě se líbí. O tématice závislostí jsem dřív četla i různé knížky, a tak je mi hodně blízká. Sandra Bullock hraje mladší, drzou a nevychovanou sestru, která si užívá života, je nespořádaná a rozhodně nectí společenské zvyky. Osud ji ale dovede až do léčebny jako náhradu za vězení a ona pozná nové lidi, začíná abstinovat a to s sebou nese myšlenky, změny a nové zážitky.


Medvídek
Skvělí herci, skvělé dialogy a pro mě neuvěřitelný relax. Film o tom, že nemusíme všemu rozumět a hlavně nemusíme žít, jak nám to společnost naplánuje. O tom, že přátelství je křehká věc a že i nepřítel nám může být blíž než člověk, o kterém si myslíme, že je naším blízkým.


Román pro ženy
Film, který znám prakticky zpaměti, ale stále mě baví. Je už prastarý a nemá nějakou hlubokou myšlenku, nicméně, jeho provedení je milé a rozhodně neurazí. Láska kvete v každém věku a člověk přehodnocuje svoje nároky na partnery v průběhu času.


Julie&Julia
Film pro milovníky vaření a Francie. Je to milý kousek, při které dostanete na všechno chuť a hlavně pocítíte nutnost něco uvařit, cokoli. Líbí se mi prolínání dvou časových linií a vývoj obou hlavních hrdinek zvlášť proto, že obě skvěle vaří a jedna k tomu píše blog.


Králova řeč
Mám ráda Colina, takže je jasné, že mám ráda i tento film, který vypráví o tom, že být z královské rodiny není vždy výhra a že původ není zárukou lehkosti bytí a žití. Jde o milý příběh, líbí se mi, že nejde o válku, nějaký konflikt, prostě i takto zdánlivě zanedbatelný problém, jakým je zadrhávání, může být námětem na film.


To je asi top výběr toho, co mě momentálně napadá, samozřejmě, filmů jsou tisíce, takže bych tu mohla jmenovat Harryho Pottera, Kudrnatou holku, Edith Piaf, Tři oříšky pro Popelku, Nestydu, Čert ví proč, Pařbu ve Vegas, Masku, Zrození šampiona, Základní instink, Osobního strážce, Líbánky a spoustu dalších, ale na to není prostor, každopádně to jsou filmy, na které se ráda podívám a u kterých odpočívám.

Letos chci víc chodit do kina, protože to velké plátno je prostě nenahraditelné. A na co se chystám? Zatím na 8 hrozných, Joy a Tajemství jejích očí. 

Máme nějaké filmy společné? Jaké si pouštíte nejčastěji Vy? Na co se chystáte do kina?

You May Also Like

1 komentářů

  1. Teda Buru..ani nevis jakou radost mi tenhle clanek udelal..ani nevim proc..je to jen seznam Tvych (vlastne nasich ;) ) oblibenych filmu...presto me zahral u srdce...:)
    Jen si tak rikam,skoda ze neni cas, protoze s Tebou bych si filmovej maraton fakt udelala moooc rada!!!
    Treba to nekdy vyjde;)...krasne pondeli:'*

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!