červencové události 2016

by - 22:28

Když jsem si dneska sedala k počítači s tím, že Vám napíšu nový článek, věděla jsem, že chci vymyslet nějaký nový formát, respektive název, abych odlišila nákupní články a články popisující dění za poslední měsíc. A tak vznikly "události", budou se tu objevovat radostné i méně veselé zprávy, budou tu historky, zážitky, prostě můj život a nyní už jdeme na první díl!



Červenec byl plný jídla, a to doslova! Hlavně rybízu! Ten jsem trhala tolikrát, že by mi při počítání sklizní nestačily prsty na obou rukách, ale i tak si vždy utrhnu, když jdu kolem keříku na zahradě, nicméně, už nám dochází. Ale uzrály švestky! Hihi. Už jsem Vám říkala, že miluji všechno peckové ovoce? Kromě plodin z naší zahrady jsem si vychutnala jednu výbornou večeři v restauraci Cinda, o které se dočtete v nejbližších dnech. Ta kukuřice byla naprosto famózní! Co se jídla týče, zašla jsem konečně na oběd do Barevného bufetu v Berouně a pokud budete mít cestu kolem, rozhodně se stavte na kávu a zákusek či něco sladkého. Máte nějaké alergie? Nevadí, smlsnout si tam můžete na raw, vegan či bezlepkových výrobcích a mnohém dalším. V bufetu jsem byla s mou drahou Bellou a její krásnou Verčou, konečně jsme se viděly a moc jsme si to užily, doufám, že si to brzy zopakujeme! Samozřejmě jsem si po stránce jídla užila i dovolenou v Itálii, tedy spíš prodloužený víkend. Výborná káva na každém rohu a za pár šupů, k tomu skvělá zmrzlina, o které se Vám bude zdát ještě měsíc po návratu domů.


Kromě rybízu a švestek jsme měli i třešně, ale ty letos uzrály dřív, než jsme je stačili všechny očesat, no co, alespoň se kosáci poměli! Vzhledem k mým přetrvávajícím zdravotním potížím jsem omezila sport na minimum, ale naordinovala jsem si alespoň procházky, během kterých jsem zjistila, že i bodláky a řepka olejka mohou být skvěle fotogeničtí, zvlášť s kontrastní oblohou. Ale řeknu Vám, že na tom poli bylo brutální vedro! Pokud jste mě v červenci potkali v metru, autobuse nebo na zastávce, pravděpodobně jsem měla knihu v ruce. Pohltila mě totiž knižní výzva a já za měsíc přelouskala dvě a půl knížky, což se mi nestalo už hodně dlouho. Jak to s výzvou je a co obnáší, to se všechno už brzy dočtete.


Celý měsíc jsem se těšila na ty tři a půl dne a tak strašně rychle to uteklo, až hanba! Ale moc jsem si to užila, byla jsem u toho, když muž prvně letěl, když byl poprvé v Římě a když si mou Itálii zamiloval. A to jsem přesně chtěla! Je to neuvěřitelná země, když víte, kam zajet a to já vím! U fontány jsme se nezdrželi na víc než fotku a hubana, ale stihli jsme i Koloseum. Pak už jsme zamířili trochu na sever do provincie Lazio, jak je tohle místo úžasné už víte, psala jsem o něm tady.   

A co jste zažili v červenci Vy? Máte už za sebou letní dovolenou nebo na Vás ještě čeká? Mimochodem, co říkáte na nový formát?

You May Also Like

1 komentářů

  1. Itálie je bezva, taky ji mám moc ráda. Já bohužel letos v létě objíždím jen Čechy...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!