ČV: první čtyřka

by - 6:00

Před nějakou dobou jsem Vám tady psala, že jsem se dala na čtenářskou výzvu. O co se jedná a jaké jsou podmínky si můžete přečíst tady. Dneska Vám ale chci napsat, jaké knížky mám za sebou a třeba Vám přinést i pár tipů na fajn čtení, ke kterému se podzim přímo hodí, tak jdeme na to!


V současné době mi databáze knih ukazuje, že jsem splnila 45%. Začínám být trochu nervózní, že mi na jedenáct knížek zbývají už jen dva měsíce, ale kdo ví, třeba to zvládnu. Nicméně, nyní se budu věnovat prvním čtyřem knížkám, které mi prošly rukama.

Bábovky
Tento titul byl hodně v kurzu během léta. Přiznám se, že je to takové letní čtení, sice žádná lovestory, i když svým způsobem se tam o ní také dočtete a také někdo umře jako v typické lovestory, ale nejedná se o jednoho zmilenců. Bábovky obsahují dvanáct příběhů dvanácti žen, které jsou si na první pohled cizí, ale autorka je všechny šikovně provázala, což může být občas matoucí, ale nakonec se najdete. Úchvatná a zároveň děsivá je reálnost všech dvanácti příběhů. 


Čtenáři z BrokenWheel doporučují
Tuhle knížku jsem si pořídila na základě videa internetového knihkupectví Martinus. Vydávají každý měsíc shrnutí nejlepších knih, což je skvělá inspirace pro ty, kteří nevědí, co dál číst. To je ovšem i tahle knížka. Pro některé může být nudná, protože zprvu zdánlivě velmi zajímavá zápletka se bohužel už dál zajímavě nerozvede. O co jde? Mladá dívka z Evropy si dopisuje delší dobu se starší dámou ze Spojených Států, obě milují knížky a domluví se, že slečna dámu navstíví. Když ale přijede do Států, dozví se, že stará dáma zemřela. Dál už Vám nenapovím, ale příběh je milý a fajn. Krom toho ale na stránkách najdete spoustu tipů na skvělé čtení, což by hlavní důvod, proč jsem si knížku pořídila. 


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel
A přesně o této knížce se Čtenáři z BrokenWheel zmiňují. Já jsem o ní samozřejmě už slyšela, a to hlavně ve spojení s filmem, který jsem mimochodem zatím neviděla. Knížka je nicméně velmi vtipná a šlo přesně o to čtení, které vás pohltí a rozesměje, přestože jste mezi lidmi. A tak se mi stalo, že jsem jela autobusem nebo vlakem a byla jsem terčem pohrdavých výrazů, protože jsem se zrovna chechtala na stránkami této knížky. Chcete milé a vtipné až absurdní čtení? Zvolte si staříka!


Kafe @ cigárko
Tohle je knížka, na kterou jsem se hrozně těšila a jak bylo mé očekávání veliké, tak realita byla naprosto jiná. Knížka je přepisem blogových článků a bohužel mě tolik nebrala. Do čtení jsem se musela vyloženě nutit. Každopádně se v ní dočtete spoustu zajímavého ze života mladého herce, články psané s lehkostí a humorem.


Tak to jsou první čtyři, které jsem si zapsala do výzvy. Jak již první řádky napovídají, už mám další čtveřici za sebou, takže se brzy dočkáte pokračování o tom, jak si vedu.

Jakou knížku jste naposledy četli Vy? 

You May Also Like

2 komentářů

  1. Na Bábovky se chystám už od léta a ještě nějak nezbyl čas. Jinak děkuju za tip na Čtenáři z Broken Wheel doporučují, určitě si ji napíšu na svůj wishlist. Já jsem tedka naposledy dočetla Bylo nás pět a to byla super oddychovka :) Seriál jsem viděla už několikrát, ale ke knížce jsem se dostala bohužel až teďka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napiš, je to lehké nenáročné čtení se spoustou tipů ;) Bylo nás pět jsem také ještě nečetla, možná v budoucnu s dětmi, kdo ví :D

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!