Polévkový festival v pivovaru

by - 8:05

I letos jsme se s mužem a našimi přáteli vydali na ochutnávku kulinářského umění plzeňských kuchařů, tentokrát do Plzeňského pivovaru. Atmosféru to místo rozhodně má, leč jsem čekala, že se akce bude odehrávat v jiné části podniku. Upřímně, nakonec bylo dobře, že se polévkový festival konal u hlavní brány do pivovaru - pořádně sprchlo a my se měli alespoň kam schovat!


My jsme milovníci polévek, takže většinou jdeme na jistotu, ochutnáváme, co nám chutná, ale zkoušíme i nové chutě. Letos jsme vyzkoušeli dvě rybí polévky, lososová byla moc dobrá, ale silný rybí vývar není můj šálek kávy.


Koupili jsme si i gulášovku s trhaným hovězím. U stejného stánku prodávali i špenátovou polévku, v tomto případě vyhrála gulášová. Správnou špenátovou, která by mě posadila na zadek stále hledám.


V posledních několika letech docela vedou polévky z řepy, proto jsme vyzkoušeli hned dvě - klasickou řepovou se zakysanou smetanou a celestýnkou palačinkou...


...a samozřejmě boršč. Já mívám ale na food festivalech problém, že si dám jeden dva kousky, a pak už je muži ujídám, prostě už nemám prostor...


...co jsem si ale nenechala ujít byla zelňačka (na fotce vpravo), u které mě sice překvapila barva, jsem zvyklá na podobnou barvu, jakou má boršč vlevo, ale zato chuťově byla tak výborná, že jsme ji všichni zvolili jako našeho vítěze. Vyhrála pak i celkové hodnocení festivalu.


Na polévkovém festivalu si přijdou na své i ti, co polévkám tolik neholdují. Chleba se švarkovou pomazánkou ze Supa Supa byla naprosto famózní, asi mi chutnal víc než jejich loňský chleba s paštikou!


Plzeňský polévkový festival je menší událost než všechny pražské akce na Náplavce, ale to mi vyhovuje, protože je atmosféra trochu komornější a hlavně se mi líbí vaření polévek před lidmi, vaření v kotlících mi evokuje domácí atmosféru, i když je mezi kotlíky občas k vidění nějaký vetřelec ze středomoří!

Co Vy a food festivaly? Byli jste na nějakém? Chystáte se na nějaký?

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!