Kosmetika směr kulatý šanon

by - 6:00

Asi se ptáte, co znamená kulatý šanon, ehm, to je takový pracovní název pro koš. Nechtěla jsem ale napsat přímo koš, protože ne všechno, co dávám pryč, jde do popelnice, něco putuje k novým majitelkám. O co ale jde? 


Čím dál tím víc se přibližuje okamžik, kdy se s mužem budeme sestěhovávat, a protože je lepší být připraven, dělám průběžně čistky všeho, co doma mám, abych se z toho pak nezbláznila. Tentokrát došlo na dekorativní kosmetiku. Na instagramu jste si odhlasovali, že chcete článek o tom, co jsem vyřadila, tak jdeme na to!


A hned začneme zostra. Třpytkaté linky od she jsem si koupila na popud Barči z kanálu Barušminky. Chválila je, ale já je použila asi třikrát, nikdy se mi nepodařilo z nich vytvořit souvislou třpytivou linku a navíc ani ne po roce jsou nepoužitelný - hustý, nejdou nabrat, a tak musí z domu! Smaragdově zelená tužka na oči od Maybelline je jiný příběh, do té jsem se zamilovala, ten odstín je krásný, ale já po té tužce nesahám, takže jí momentálně hledám novou maminku.


Podkladová báze od Rimmel nebyla špatná, jde o takovou tu klasickou bílou silikonovou, která udělá Vaši pleť hladkou až klouzavou, nicméně jsem objevila lepšího pomocníka, a tak šlo tohle balení stranou. Mám jej doma už nějaký ten pátek, a tak jej raději vyhodím, protože nějak divně smrdí. Co se týče make upu od Oriflame, ten nesmrdí, ale má růžový podtón, což já prostě mít nemůžu, takže tomu flokónku, který je téměř plný hledám novou maminku.


Essence konturovací paletku jsem si koupila loni v zimě, je z loňské limitky, já jsem do ní nakonec ale vůbec nesáhla, takže jí hledám nový domov. Vypadá pěkně, pamatuju si, že podle testeru by měla být krásně použitelná. Tvářenka od Catrice je překrásná, ale bohužel po ní nesahám, mám doma jiné oblíbenkyně a protože je ještě téměř plná, mohla by udělat radost někomu jinému, proto ji budu dávat k adopci. Co se týče stínů od Alverde, těm jsou tři roky, kupovala jsem si je těsně před odjezdem do Rennes, bohužel ale začaly divně smrdět, a tak musí z kola ven!


Rozdíl v pořizovací ceně mezi oběma produkty je cca sto korun. Rozdíl v času, jak dlouho jeden či druhý mám, jsou dva roky a výsledek je bohužel stejný. Jako první jsem si ještě ve Francii koupila matnou rtěnku od Bourjois, první produkt od této značky. Byla božská, krásně nositelná červená rtěnka. Vydržela na rtech půl dne, po jídle bylo třeba ji opravit, ale já ji milovala. To se bohužel nedá říct o lip creamu od NYX, který od začátku šmouhoval a přestože se jedná o krásnou ostružinovou barvu, rtěnka není pohodlná na nošení a já ji za ten rok, co ji mám vytáhla sotva pětkrát. Dneska, byť jsem každý produkt otevřela v jiném roce, jsou oba vyschlé a proto musí uvolnit místo dalším.


Na závěr si dáme řasenky. Začneme tou nejlevnější, řasenka od Catrice byla v nějaké limitce a měla obsahovat třpytky. Po nanesení se nic netřpytilo, ani kartáček ne, takže to beru jako klamavou reklamu a co se týče její funkčnosti, tak to je škoda mluvit. Já sama mám řasy dlouhé, takže na řasenku zase tak velké nároky nemám, ale tahle mi s nima neudělala vůbec nic. Vyschla a jde do koše. Pokračovat budu mou velkou láskou, a to Max Factor 2000 Calorie, mám ráda tuhle i tu klasickou verzi. Obvykle si ji kupuji v akci za dvě stovky a udělá spoustu muziky. Zpočátku není přehnaně mokrá, takže je použitelná od koupi až po její konec. Se zahnutým kartáčkem jsem schopná si vykouzlit panenkovské řasy a to na ní přesně miluju. Celé to zakončíme velkým zklamáním v podobě Too Faced Better Than Sex. Ten, kdo vymýšlel název měl asi hodně velký smysl pro humor, respektive řasenka jako taková není špatná, kartáček ve formě přesýpacích hodin mi udělá krásné řasy, ale proboha, ta řasenka je za měsíc suchá!! A to prostě nechcete u časenky která stojí sedm nebo osm stovek, fakt ne!

Tak a to je všechno z posledního třídění. Jak rozeznat produkty, které již musí pryč jsem Vám psala tady. Vy mi do komentářů dejte vědět, zda třídíte kosmetiku a zda ji pravidelně kontrolujete nebo na to kašlete? A napište mi, zda byste měli zájem o blogsale aneb prodej vyřazené kosmetiky, nejen těch pár kusů, co jsem tu dneska představila.


You May Also Like

2 komentářů

  1. Ja tak približne raz ročne niečo vytriedim, vyhodim, čo mám nepoužité a nič tomu nie je, tak dávam do suťaže, alebo podarujem známym.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  2. Takovouhle čistku musím co nejdříve udělat, ale já jsem vždycky takovej slaboch a těžko vyhazuji i něco, co téměř nepoužívám. Jsem hroznej sysel :D U té Better Than Sex řasenky jsem dost překvapená popravdě, všichni si ji chválí. Jinak Soft Matte Lipcreamy mohu doporučit v těch světlejších odstínech. Mám doma tři a jsou to moje nejoblíbenější tekuté rtěnky :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!