Mám pár přání

by - 18:58

Máme tu nový rok a s jeho příchodem si mnoho lidí dává nejrůznější předsevzetí. Moje kolegyně v práci si předsevzala, že nebude trávit tolik času na sociálních sítí, ségra začne cvičit apod. Také jsem mívala takové plány, už je nemám. Proč? Protože příchod nového roku je jen otočení listu v kalendáři nebo výměnou starého diáře za nový. Je to stejné jako všechny ty pondělky, během kterých dotyční nezačali a svůj slib sobě sama posunuli o týden, měsíc nebo že počkají na určité datum či událost. Také jsem byla taková, ale už pár let si nedávám předsevzetí jako taková, raději si plánuji a přeji a dneska bych se chtěla s Vámi o má přání podělit, tak jdeme na to!


Konec loňského roku pro mě byl neuvěřitelně fyzicky náročný. Měla jsem toho hodně v práci, doma jsme pekli cukroví a do toho jsem málo spala. Neměla jsem čas na sebe, své koníčky ani na lidi kolem sebe. Ještěže je Tom tolik tolerantní. A tak si pro ten nový rok přeji následující...

Víc "flákat" práci
Nechápejte to zle, ale občas mám falešný pocit zodpovědnosti a mám pocit, že bych mohla v práci i spát a stále by bylo, co dělat. Proto mám spoustu sice zaplacených přesčasů, ale nemám pak čas na věci kolem. Je nás v týmu asi šestnáct a ne všichni to mají stejně jako já. A já bych to chtěla "mít na párku" podobně jako jiní tak, abych měla víc času na sebe, na sport, na své koníčky a hlavně na Tome! Jo a taky bych ráda nevstávala před pátou do práce.

Stát se vizážistkou
S prací souvisí i fakt, že jsem se rozhodla si splnit svůj sen a zabývat se kosmetikou víc než doposud. Líčení mě baví, začínají se mi ozývat slečny, že by chtěly nalíčit na svatbu a já bych jim chtěla poskytnout, co nejlepší a nejerudovanější služby, proto jsem se přihlásila na kurz do Makeup Institutu v Praze. O přípravách i průběhu Vás budu informovat tady i na sociálních sítích. Jsem zvědavá, jaké to bude, zároveň si myslím, že nejsem úplný začátečník, tak jsem plna očekávání, co všechno se ještě naučím. Snad mě to nezklame.

Krasopsát
Jsem kreativní člověk, proto mě líčení tak baví. Vždycky mě také bavilo kreslení a psaní, a tak v těchto dnech absolvuji kurz krasopísma a zároveň jsem si o krasopisu koupila knížku a plánuji veškeré nabité informace a znalosti uplatňovat ke zvelebování mého Dolleru, který jsem si začala vést v listopadu.

Objevovat svět
Miluju cestování a letos si konečně splním jeden cestovatelský sen. V listopadu jsme si totiž s Tomem koupili letenky a v dubnu před Velikonocemi zmizíme do New Yorku. Chceme si to město užít a zároveň možná vidět i něco kolem. Zatím nemáme přesné plány na celý pobyt, ale asi to bude znít přízemně, protože se chci celý den procházet po Central parku, navštívit newyorskou zoo, ale i třeba památník jedenáctého září. Těším se a zároveň si to zakazuju, abych nebyla zklamaná. Snad nám vyjde počasí! 
Vzhledem k tomu, že tahle velká cesta bude i finančně dost náročná, čekají nás letos už jen menší výlety, které budou spojeny hlavně s Knihou kaváren, kterou jsem od Toma dostala k svátku. Kromě pražských kaváren, je tam i několik podniků po celé republice, takže nás například čeká Ostrava nebo Hodonín.

Přečíst alespoň deset knížek
Když už jsme u těch knih, ano, chtěla bych víc číst. Skoro se mi chtělo napsat: "splnit letošní čtenářskou výzvu", který každý rok vydává Databáze knih, ale dvacet knížek na mě fakt hodně při všech těch aktivitách, které mám. Proto se budu raději držet při zemi a dám si menší cíl, přeci "není malých cílů", každý se počítá! Když jich přečtu víc, budu jedině překvapena. Začala jsem hned dneska, a to třetí knížkou od Aleny Mornštajnové Hotýlek.

Informovat Vás
Konečně bych chtěla dopsat tři články, které mám rozepsané už loňska a podělit se s Vámi o tipy na výlety, kavárny a na produkty, které mě v loňském roce mile překvapily. Obecně bych se chtěla víc věnovat blogování. Koupila jsem si na podzim nový fotoaparát, a tak bych měla mít i větší fond fotografií a mé články by měly nabrat na kvalitě. A protože jsem dívka činu, vytiskla jsem si dneska krásný plánovač a už poctivě zapisuji tipy na články. Myslím, že se máte, na co těšit! 

Bydlet
Při tom všem nás v letošním roce čeká sestěhování se s Tomem. Nejprve v třígeneračním domě, ale pak nás také čeká rekonstrukce podkroví u babičky a to teprve prověří náš vztah. Myslím, že z tohoto pohledu bude pro nás náš čtvrtý společný rok zlomový a hlavně ukáže, co všechno spolu zvládneme a hlavně jak!

Hýbat se
A pokud mi při tomhle všem zůstane ještě alespoň půlhodinka času, ráda bych své tělo opět rozhýbala. Poslední čtvrtletí loňského roku jsem stravě a pohybu moc nedala a cítím to a vidím to. Nelíbí se mi to a chci s tím něco udělat. Držte mi palce, aby mi to vyšlo, nějaké to kilčo šlo dolů a já byla zase kočka, díky!

No, tak to by bylo asi tak všechno. Nevím, určitě jsem toho spoustu zapomněla, ale nechtěla jsem zabíhat do detailů. Na to bude prostor během celého roku. Tímto bych Vás tedy chtěla přivítat v novém roce 2019 a zároveň Vám popřát hodně zdraví, bez něj to nejde, a aby se Vám splnila všechna Vaše přání!

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!