Pražská kavárna

by - 6:00

Možná si pamatujete, jak jsem zhruba před dvěma lety rozjela kavárenskou výzvu, během které jsem si dala za úkol navštívit dvacet kaváren z jednoho článku. Tenkrát se mi nepodařilo výzvu splnit, navštívila jsem jen některé kavárny ze seznamu. Ne, že bych se k ní snad chtěla vrátit, ale kávu stále miluju a čas od času zajdu do kavárny. Na podzim jsem navštívila tři nové kavárny a ráda bych se s Vámi podělila o mé dojmy z nich, tak jdeme na to!


Mistral Café

Kavárnu najdete kousek o Rudolfina či Staroměstského náměstí ve Valentinské ulici. Výloha je plná květin, a tak by se mohlo stát, že si kavárnu spletete s květinářstvím a to by byla škoda. Její prostor je totiž plný denního světla a i když se setmí, má své kouzlo. Cenově to navzdory místu není vůbec špatné, spíš bych řekla, že to je takový pražský průměr. Kávu i jídlo mají moc dobré. Já osobně jsem měla jejich paštiku, a tu můžu doporučit. Jinak připravují, snídaně, obědy i večeře. Mají stále a i denní speciality. Věřím, že si vybere každý. Jediný problém jsem měla při své návštěvě s obsluhou, byla zmatená a přestože nebyla kavárna plná, byl servis celkem pomalý. Snad jsem měla jen smůlu na směnu, ale další návštěvu už si budu dobře rozmýšlet.

Helens Coffee

V tomto případě začnu nevýhodou, jedinou nevýhodou kavárny, a tou je umístění v Harmonické ulici. Kavárna je tak trochu schovaná v obytné zástavbě a leží do trojúhelníku ke dvěma zastávkám metra, Hůrka a Lužiny. Než tedy ochutnáte skvělou kávu a ještě lepší dortík, musíte jít kus pěšky. Interiér je laděný do kombinace bílé, tmavě hnědé, šedé a tyrkysové barvy, což mě osobně se líbí moc. kavárna není veliká, ale i tak malinkou zahrádku, kde si můžete vychutnat kávu. V nabídce jsou tradiční i alternativní přípravy káv, dortíky a drobné občerstvení. V akváriu, které se ze nachází, najdete všechny rybičky z filmu Hledá se Nemo. Přestože nemám kavárnu nikde po cestě, určitě jsem tam nebyla naposledy.

If Café, Werichova vila

If Café je existující mýtus, všichni tam chtějí jednou zajít a ochutnat ty krásně vypadající dortíčky. Já sama jsem byla na kavárnu zvědavá a vybrala jsem si schválně pobočku ve Werichově vile, protože mám ráda historické prostory. Ano, Werichova vila má neuvěřitelné kouzlo. Kavárna má klenutou klenbu a je plná světla. Byla jsem v If Café na snídani a ochutnala jejich avokádový toust. Káva i toust byly dobré a my plné, proto jsem si likérovou špičku nechala zabalit s sebou, což nebyl žádný problém. Ceny nejsou tedy žádná sláva, ale umím si to představit jako místo pro rande nebo třeba výročí. Co se týče likérové špičky, mě teda neuchvátila. Náplň domácího likéru byla výborná, ale ganache okolo jsem cítila ještě půl dne. Možná jsem si jen špatně vybrala, kdo ví, ale v současné době mám na seznamu ještě spoustu jiných kaváren, které chci navštívit, a tak bude určitě nějakou dobu trvat, než se do If Café vrátím, a kdoví jestli.

Znáte některou z kaváren? Jakou kavárnu jste navštívili naposledy?

You May Also Like

1 komentářů

  1. Až budu někdy v budoucnu v Praze, tak se do jedné z kaváren na tvé doporučené vydám :-)

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!