Boubelení v zahraničí

by - 6:00

Určitě jste si všimli, že už nějaký ten den nejsem v České republice. Přesunula jsem se o několik stovek kilometrů na západ, do Rennes, kde ale nepolevuji v mém snažení, i když je to tu v mnoha ohledech těžší, než jsem si myslela. A jak to tedy mám?


Hned po ubytování ve druhém podlaží jsem zjistila, že stěny jsou poměrně tenké a fakt, že bych někomu skákala nad hlavou podle videa s Jill mi nepřišel jako dobrý nápad, a tak jsem přemýšlela nad nějakou jinou alternativou. Vzhledem k tomu, že je prozatím pěkné počasí, rozhodla jsem se pro venkovní aktivitu, ale neznám žádnou yogínskou sestavu tak, abych ji mohla nazpaměť cvičit někde v parku. Slíbený volejbal také v areálu kolejí není, a tak padla volba na běh.

Běhání jsem od malička nesnášela. Na základce jsem si k němu vypěstovala odpor. Nevadilo mi nikdy hrát míčové hry, řadu let jsem navzdory mému nízkému vzrůstu hrála basketbal, ale jen tak běhat po oválu nebo kolem městské hory, to bylo naprosto šílené! Nicméně jsem si řekla, že po letním cvičení už nějakou tu fyzičku, alespoň malinkou, mám a že to zkusím.


Porozhlédla jsem se v okolí a našla velmi zajímavé místo. Vedle nákupního centra je takový parčík, ve kterém jsou dva rybníčky, jeden větší a jeden menší, a u toho většího je taková ta venkovní posilovna. Takže bylo jasno!


A jak moje tréninky tedy vypadají? Vyběhnu z koleje, běžím asi dvě stě metrů po chodníku, pak uhnu do parku a doběhnu k rybníčku, který oběhnu až dorazím ke cvičebním strojům, kde dvacet minut trápím mé tělo a běžím zpět. Dohromady to dá asi dva kilometry běhu a dvacet minut posilování. Jsem běžec začátečník, a tak dělám jen pomalé pokroky a už mám vymyšlenou i trasu, až mi tohle bude malé, o tom ale příště.


V tuto chvíli je to tak, že v průběhu týdne moc běhat nechodím, protože když přijdu z práce, tak jsem tak vyřízená, že se mi nechce. Proto jsem začala z práce na kolej chodit pěšky, což je hodina svižnější chůze, a tak tím nahrazuju běh. Běhání se věnuju hlavně o víkendu, kdy doběhnu k rybníčku a teď v neděli jsem poprvé doběhla v kuse až k "posilovně". Pro otrlé běžce to bude prd, ale pro mě je to malé vítězství, které mě posouvá o level dál. Zdůrazňuji, že jsem začátečník, nechci nikoho poučovat, co a jak dělat, zde se pouze jedná o popis mých aktivit a možná i inspirace pro ty, kteří si nevěří.

Co vy a běh? Také neradi vzpomínáte na základní školu a běhání na čas?

You May Also Like

11 komentářů

  1. Běh jsem nikdy moc nemusela, ale ten pocit potom, to protáhnut, lehkost, ta strasšně motivuje.. Od té doby mi běh nevadí :-)

    Užívej si Rennes, koukám, že se nějak blogerky vydaly do tohoto města.. :) Jsi už druhá, o které toto čtu :)

    Měj se hezky,
    skills-of-art.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Díky! ;-) Jo, motivace je důležitá a postoj vyučujícího rozhodně taky! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. barulí vypadáš senzačne...opravdu je to na tobě už neskutečně vidět.....
    a co se běhání týká....zrovna dnes jsem byla v posilovně (venku od odpoledne poprchává a vtom já prostě běhat nedokážu:-) )....a uběhla jsem na páse krásných 8km, průměrnou rychlostí 10km/hod. a bez zadýchání...pro mě je to něco nááádherného...a neskutečně moc ti přeji aby ses k tomuhle také dostala, protože v tomhle stádiu je běh něco nááádherného:-)...

    OdpovědětVymazat
  4. Já v Rennes byla běhat jen párkrát, ale vyplatilo se mi koupit si permanentku do fitka, řekla bych, že i kousek od Vašich kolejí. Postavu jsem pak měla parádní. zajímalo by mě, jestli to fitko ještě vůbec funguje. je to už tak dávno, co jsem byla v Rennes na Erasmu jako vy.

    OdpovědětVymazat
  5. Pááni, jsi skvělá, na tvůj blog jsem narazila dneska a naprosto mě uchvátil :) Já jsem tenhle týden poprvé uběhla 5 kilometrů v kuse, ten neskutečnej pocit, že ta námaha při cvičení má vážně smysl!! :) Přeju ti hodně štěstí do budoucna :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc ;-) Zítra se chci povzbudit nějakým novým kouskem na běhání, abych chodila častěji ;-)

      Vymazat
  6. Ta venkovní posilovna taky není úplně marná, já ji mám kousek od bytu a opravdu jsem se divila, jak se na ni člověk zapotí.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!