když si prostě uděláte radost

by - 6:00

Čas letí a i když jsem tu už docela dlouho, tak stále neznám Rennes celé. Chodím z práce domů pěšky, dneska jsem musela do banky kvůli založení účtu a dostala jsem se do míst, kde jsem ještě nebyla. To ale také způsobilo, že jsem trochu provětrala peněženku. Konečně, takže dneska přicházím s povídáním, čím jsem si prozatím udělala radost. Předem říkám, že pokud se budou příspěvky na toto téma opakovat, nebude to nijak pravidelné. Tak a teď už můžeme jít na to!

place Hoche, místo, kde se konají trhy
Měla jsem reference na trh s knihami, který je každý den na place (náměstí) Hoche. Ještě sem tam nebyla, a tak jsem se ráno jukla rychle do mapky a doufala, že to do odpoledne nezapomenu. Nechce se mi už po městě chodit s mapou v ruce, a tak se už také stává, že se mě cizí lidé ptají na cestu. To mi vždycky zvedne sebevědomí, mám pak totiž dojem, že už skvěle zapadám do renneského koloritu. A protože si musím kvůli stáži založit francouzský účet, utekla jsem z práce o chvilku dřív a vydala se do výru velkoměsta. 

V bance jsem si domluvila rendez-vous na další den a vykročila směr knižní trh. Potřebovala jsem si také zaběhnout do drogerie, a tak jsem tak brouzdala uličkami, až jsem narazila na tento malý trh, kde se daly najít knihy všech možných žánrů, pro děti i pro dospělé. Beletrie, filozofie, pohádky,... Prostě vše, na co si vzpomenete. Se mnou domů za 3,50 euro odešla v měkké vazbě kniha od Katariny Mazetti. Je to švédská spisovatelka a to je asi tak vše, co o ní vím. A proč jsem se pro ni rozhodla? Líbil se mi obal i krátký úvodník na zadní straně.

A když jsem ulovila knihu, pomalu jsem zapomněla na drogérii a vydala se směrem k zastávce. Objevila jsem nákupní centrum, o kterém jsem věděla, že z jedné strany ústní právě u zastávky, kam jsem potřebovala. To jsem ale netušila, že uvnitř je obchod značky KIKO. Mnozí asi znají, ale jedná se o italskou značku, která vyrábí všechno možné: řasenky, stíny, pilníky na nehty, laky na nehty, make up,.... Strávila jsem v tom obchodě asi čtvrt hodiny. Nemohla jsem se rozhodnout, který pilník a tu mi přišla pomoci paní. Nenechala se odbýt a pomohla mi vybrat. A tak se stalo, že jsem si odnesla víc než jen pilník...


Vzájemná debata byla velmi vtipná, protože slovíčka jako pilník jsou mi, zatím, neznámá, a tak jsme se domlouvaly trochu pusou a trochu rukama, ale nakonec jsem si vybrala a jsem spokojená.


Laků na nehty měli nespočet. Jen jsem očima skákala z jednoho na druhý a říkala si: ne, nepotřebuješ další lak, nějaké tu máš a ty ti stačí. Bylo to marné, tento krásný takový zastřený se mnou odešel a jsem z něj nadšená, stačí ho totiž jen jedna vrstva, krásně kryje. Na nehtech ho nejspíš uvidíte u mě na facebooku (zde).


Řasenka, se kterou jsem přijela už dosluhuje, a tak jsem ji pořídila pomocnici. Sama prodavačka mi říkala, že je super ji kombinovat s řasenkou na objem, že to pak dělá divy, tak jsem na to zvědavá! Každopádně netuším, kterou budu aplikovat dřív, tu na objem či na délku?


A poslední úlovek, co tu mám, jsem koupila už před nějakou tou dobou, ale stále mi dělá skvělou službu. Jedná se o krém na obličej i tělo od mé oblíbené francouzské značky, která spadá do portfolia andJ, ale v Čechách ji bohužel nekoupíme, a tak se z ní těším aspoň tady. Krém je moc příjemný, krásně voní a nemám po něm pocit mastnoty. Je s vůní oliv a mandlí.

Tak co říkáte na mé malé nákupy? Já z nich totiž mám radost jako malé dítě u vánočního stromečku. Chodíte do antikvariátů? Pořizujete si knihy z druhé ruky?

You May Also Like

7 komentářů

  1. Na ty knížky se taky brzo chystám, většinou okolo procházím, když jdu DO školy a pak ze školy chodím jinama, tak na to vždycky zapomenu. A na to Kiko vletím v pondělí :) Doufám, že taky pořídím pilník a vyberu si nějakej krásnej láček :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dneska mi holky prozradily, že mají i krabici s detektivkama, tak tam příští týden skočím zase :-D A kiko, ehm...až mi přijde výplata z brigády, tak ji provětrám :-D

      Vymazat
  2. Můj největší úlovek z antikvariátu byla kniha P.S.: Miluji tě.. sháněla jsem j, jako kdyby se po ní slehla zem.. potom jsem ji náhodou sehnala v antikvariátu za 30.-Kč.. to bylo štěstíčko :-)
    Ten lak má dokonalý odstín! :-O

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tak to věřím, že takový kup je pak výhrou za milion! ;-) Mě se taky moc líbí, je elegantní a přitom to není jen béžová :-D

      Vymazat
  3. Teda,krasne to radustky...je dulezite umet si udelat radost a potesit se...zvlast kdyz si to clovek zaslouzi:)...do antikvariatu jsem uz dlouho nevkrocila...ani nevim proc...:)..ma bych tu cestu mezi knihy oprasit:)...moc se mi libi ten lak., takova akuratni barvicka:)....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ;) Barvička laku je taková zastřená a i když výrazná, stále elegantní ;) No, knížek si asi domů přivezu víc, zatím ale mám jen tuhle.

      Vymazat
  4. Jé, knížka! :-)
    Jinak já používám nejdřív řasenku na délku a pak až na objem. Ale je třeba to zkusit.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!