kočičí oči

by - 6:00

Fakt, že jsem daleko od České republiky mi nedělá problém, od malička jsem takzvaně všudezdejší, což potvrzují všichni, kdo mě znají. Přizpůsobím se, asimiluji a můžu fungovat bez větších problémů. I tak ale občas přijde moment, kdy bych se schovala do své ulity a na pár dní nevystrčila nos. Před pár dny na mě tento pocit přišel.

Byla jsem si nakoupit víno a nějaké dobrůtky v krámu, protože mě večer čekala maličká česká party. Na nákup jsem nejela sama, ale po nákupu jsme se nějak minuli a mě ujel autobus a další jel až za dvacet minut. No co, šla jsem pěšky. Byl teplý páteční večer. Svítilo sluníčko a já si kráčela prázdnými ulicemi zpět na kolej. Cestu jsem si zpříjemnila pěšinou kolem jezírka, a pak jsem to vzala parkem.

Jdu si takhle po pěšině, smutním si, když tu najednou v trávě vidím takovou černou hromádku chlupů. Jak se přibližuji, pohne se a v tu chvíli mě zmerčí a začne hypnotizovat svými krásnými kukadly. Zastavila jsem se a naše oči, které se střetly, ne a ne se odpojit. Jakoby se zastavil čas. Jakoby mi chtěla pohledem říct, že všechno bude dobrý, že to zvládnu a že jsem natolik silná, že takováhle malichernost mě nemůže rozhodit. 

Pak ale do parku přišla nějaká paní, kočička se lekla a utekla, nicméně ten krátký moment mi naprosto stačil k tomu, abych nabrala nový dech, nasadila úsměv a večerní party si užila. Děkuji kočičko a doufám, že tě ještě uvidím.

Jak na Vás působí pohledy zvířat? Hladíte si i cizí psi a kočky na ulici?

You May Also Like

2 komentářů

  1. Moc pěkné Baruš :) Přeju ti ať si brzy zvykneš, uvidíš že nakonec se ti ani nebude chtít domů :)
    Na mě zvířátka působí podobně, vždycky mě jejich přítomnost vyklidní ♥ Hladím si každou kočku, kterou potkám a ona o to stojí ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kočky miluji, jsou to asi jediná zvířata, u kterých hned poznám, co mi chtějí říct. Asi je to tím, že od narození s nimi žiji.. :-) Kočičky většinou na ulici hladím, pokud se nechají.. Ale zase to nepřeháním, jelikož mají občas tendenci jít za mnou :-))

    Měj se ;-)
    skills-of-art.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!