pracovní cesty po Bretani

by - 21:17

Jsem v práci sotva tři týdny a už mě vysílají na pracovní cesty. Za tento týden jsem stihla tři a každá byla jiná. Jediným společným ukazatelem byla úspěšnost, co se mého úkolu týče. Navštívila jsem Cesson-Sévigné, Vitré a Saint Malo. Jaké to bylo? Čtěte dál...


Kde pracuji jsem Vám už psala, ale pro ty, kteří nečetli, tak článek je zde. Mým úkolem posledních dní bylo vyhodnocování interního dotazníkového šetření. A protože se nám z několik poboček vrátilo jen maličko dotazníků, vyslali mě tam osobně s papírovými dotazníky, aby vše proběhlo rychle.

Cesson-Sévigné
První "služebka" proběhla v Rennes, jen kousek vedle od kampusu, kde bydlím na koleji. Tedy podle googlu kousek. Rozhodla jsem se, že tam půjdu pěšky, no přepočítala jsem se. Byl to kus cesty, který jsem nakonec musela dojet autobusem, jinak bych tam mezi domky snad bloudila do teď! Pobyt na místě určení byl omezen na minimum, tedy asi na dvacet minut. Díky tomu jsem stihla i překvápko pro spolužačku, která slavila narozeniny. No, Cesson-Sévigné je jinak docela roztomilý, ale hrozně malý, spíš taková vesnička, co se stala předměstím Rennes. A tady je pár fotek...


Kouzelný domeček, který mě naprosto uchvátil.


Stále rozkvetlé zahrady.


Kamenný most, který je tak obyčejný až je pěkný.


Kostel naprosto obyčejný, až na stříbrnou rozetu.

Vitré
Středa patřila odpolednímu výletu do Vitré, což je město asi půl hodiny od Rennes.Opět jsem koukala na mapu a opět mě zradila. Město není tak veliké, jak se zdá a centrum rozhodně nestojí za hřích. Je relativně malé a všechny ty "úžasné" monumenty nabízené místním informačním centrem nakonec vypadají úplně jinak. Co víc, ve středu tam chcípl pes. Město bylo liduprázdné a protože i ve Vitré bylo vyplňování dotazníků otázkou jen pár minut, měla jsem na návštěvu dvě hodiny. Na druhou stranu jsem sem chtěla původně jet na výlet, ale to už mám splněno, a tak se uvolňuje termín pro jiná a zajímavější místa.


Ty zdejší rozkvetlé kruhové objezdy mě hodně baví.


Naprosto úžasný krámeček, byla to kombinace papírnictví a obchodu s bijoux. Moc krásné! Krásné bijoux má také v nabídce Zazou.


Mít na dveřích místo jména citát není úplně špatný nápad! "Ten, kro ví, nemluví. Kdo mluví, neví." Tao te ťing


A konečně slavný hrad ve Vitré. No, co si budeme povídat, už jsem viděla lepší stavby.

Saint Malo
Na cestu k moři jsem se těšila nejvíc. Původní plán byl obstarat dotazníky, zajít si s vedoucí pobočky na oběd, a pak za naší Dori. Ovšem, paní vedoucí špatně pochopila mojí misi a myslela si, že budu zaměstnancům prezentovat snad hodinu, o co kráčí. Tak to se spletla, hotovi jsme byli za dvacet minut a já se ještě stačila před odchodem zeptat: "Jakým směrem je moře?" A bylo hotovo! Strávila jsem dvě hodiny brouzdáním v moři, dala si s Dori skvělé mušle a utíkala jsem na vlak. Uteklo to jako voda!


Dopolední káva byla nezbytností na cestu.


A takhle mě vítalo Saint Malo, rackové se nechtěli fotit a utíkali.


Chvíli bylo sluníčko, chvíli pod mrakem, ale atmosféra byla kouzelná.


Nakonec se ale vyčasilo, sluníčko se ukázalo v plné síle a já jsem trochu zčervenala.


Celkově ale cesty stály za to. Viděla jsem spoustu míst, mluvila s různými lidmi a zjistila, že České dráhy na regionální úrovni jsou světové nebo aspoň srovnatelné s těmi francouzskými. A i když mám ještě písek na nohou, začínám plánovat další cesty, máte se na co těšit!

Dneska se Vás zeptám na taktiku, jak objevujete nová města. Jdete přímo za nosem nebo podle mapy z informačního centra? A co jste navštívili naposledy?

You May Also Like

4 komentářů

  1. Krásné fotky! Bretaň miluju, strávila jsem tam několik skvělých výměnných pobytů a strašně se těším, až se tam jednou zase vrátím. Pro mě je to nejhezčí část Francie :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek a naprosto boží pracovní cesty... Je naprosto báječné, že si je umíš takhle užít ;) Fotky jsou naprosto luxusní.. Doufám, že vyjde zatím nenaplánovaná návštěva... :)
    Jinak ohledně objevování nových měst - nejradši jdu přímo za nosem a objevuji spíš spontánně... i když většinou objevím to nejdůležitější, tak se mi párkrát stalo, že mě mrzelo, že sem si dopředu nezjistila víc... Jenže se ráda nechávám překvapit... :) Zuzu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Zuzu ;-) Tak přeji spoustu příjemných překvapeni!

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!