Cinda...zomato meetup

by - 9:13

Jsem ostuda, viděli jsme se před měsícem, ale já poslední dobou nějak nestíhám, proto přicházím s reportem z fajn akce až dneska. O Zomato setkáních jsem věděla, ale nikdy jsem na žádném nebyla až do července, kdy se na mě konečně usmálo štěstí a já mohla povečeřet s nadšenci do jídla a s lidmi, kterým není divné, že si jídlo fotíte, hihi. Sešli jsme se na Císařské louce v restauraci Cinda, jaké to bylo? Čtěte dál!

Restaurace Cinda je schovaná v srdci ostrova Císařská louka a je součástí stejnojmenného areálu. Počasí nám nepřálo, takže jsme seděli v "zimní zahradě", ale jinak restaurace disponuje docela velkou zahrádkou. Interiér restaurace je světlý, což se skvěle hodí k přístavní atmosféře, která na ostrově panuje. A co dobrého si pro Zomato Foodies (jedlíky) připravili?



Jako předkrm nám byla naservírovaná francouzská pochoutka, která se podávala v 18. století v zemi galského kohouta. Jednalo se o zapečené maso, hovězí, s kořenovou zeleninou a bramborami. Vše bylo podávané v mističkách jako na souflé. Já málo solím, takže na mě byla směs hodně slaná, ale ve spojení s bramborami to bylo moc dobré.


Hlavní chod už byl podávaný formou švédských stolů, u kterých se samozřejmě hned utvořila fronta. Každý chtěl všechno ochutnat. Na výběr byl řecký salát, grilovaná zelenina, výborná bazalková kaše a pečená žebra. To vše v prvním kole hlavního chodu. Musím říct, že bazalková kaše mě naprosto uchvátila. Dělávám kaši s celerem, vím, že ji někdo vaří i s mrkví a červenou řepou, ale s bazalkou jsem ji jedla poprvé a musím ji doma připravit!


V druhé vlně hlavního chodu jsme mohli ochutnat telecí steaky, byly vynikající! Maso bylo připraveno na grilu a tak, že si mohl vybrat každý. Byly tam kousky propečené, krvavé i něco mezi tím. Mezi chody jsme si mohli odběhnout za roh ke střelnici. Restaurace se nachází uprostřed sportovního areálu, kde je lanové centrum, beach volejbal a spousta dalšího. Já jsem z velkého luku nikdy nestřílela, byla to pro mě premiéra, ale zjistila jsem, že neumím mířit pravým okem, a tak musím držet luk v levé ruce, což je pro mě jako pro praváka nezvyk. U lukostřelby jsme se hodně nasmáli a zároveň se náš foodie kolektiv rozdělil, někteří už prchali domů a někteří za dezerty.


Dezerty byly z mého úhlu pohledu nejslabším článkem menu. Donut jsem ochutnala, ale nebyl na mě tak vláčný. Jahody s mascarpone byly lepší, leč jsem v krému měla celý pepř, do kterého se mi povedlo kousnout, což zkazilo chuť zbytjku dezertu. A madlenky s karamelovým krémem byly relativně suché a krém sice nebyl přeslazený, což je plus, ale byl hutný. Takže jsem si na sladké tečce tolik nepochutnala.

Shrnuto podtrženo, restaurace je to příjemná, pěkné prostředí, personál byl milý a ochotný, takže předpokládám, že se na Císařskou louku ještě vrátím a ochutnám i nějakou rybičku ze stálého menu!

A co Vy, jakou dobrou restauraci jste naposledy objevili Vy?


Cinda restaurace Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato 

You May Also Like

4 komentářů

  1. Ten donut vypadá skvěle :O :D Sakra, udělala jsi mi pořádný chutě takhle navečer :D Já, jakožto chudá studentka, po restauracích moc nechodím, jenom v jedné pracuju - a tam mají naprosto nejlepší smaženej hermelín na světě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardóóón :) Já jako studentka spíš chodila sem tam do kavárny, restaurace jsem vybírala spíš na poslední menu. Také jsem neměla peněz nazbyt.

      Vymazat
  2. Vypadá to skvěle, Zomato znám a používám, ale jak se to člověku stane, že se nachomýtne na nějaké sešlosti? Už jsem nad tím kolikrát přemýšlela, jestli se někam hlásíš nebo jak to chodí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já jako blogerka se Zomatem spolupracuji, tak možná proto. Kromě bloggerů ale také zvou lidi, kteří píšou aktivně recenze na zomatu a přidávají fotky. ;) jejich mechanismus výběru ale bohužel neznám...

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!