Čtenářská výzva 2016 aneb už jsem zase schopná číst

by - 6:00

Ano, trvalo mi to rok, než jsem zvládla přečíst knížku, aniž bych měla odpor nebo ji v polovině chtěla odložit. Studium na vysoké škole mě natolik vycucalo, že představa jakéhokoli čtení byla pro mě naprosto nemyslitelná. Ani u časopisu jsem nevydržela, tak maximálně publikace s recepty a hodně obrázky. To se ale naštěstí v červnu změnilo a já si dala osobní závazek, že zvládnu čtenářskou výzvu vypsanou pro letošní rok!


O čtenářské výzvě mi řekla Hanička, kterou tímto zdravím. Jde o seznam dvaceti knih, které byste měli za daný rok přečíst. Nejde o ale o přesné tituly, spíš o charakteristiky, podle kterých Vy si najdete knihu, která Vám vyhovuje, což Vás donutí o knihách přemýšlet a rozšíří Vám to obzory v literárním světě.



Léto skončilo a já jsem přibližně ve třetině, což sice není nijak povzbudivé číslo, na druhou stranu se činím a hlavně mě to baví. A o to jde především! Čtenářskou výzvu beru jen jako vodítko k usnadnění výběru knížky. Samozřejmě sleduji nejnovější tituly, které vychází a píšu si seznam, občas si vyfotím plakát nebo se přesvědčím, že si knihu zapamatuji. To vše ale často končí tím, že stojím v knihovně a nemám ponětí, co bych si měla půjčit.


Miluji vůni knih, nových knih, ale ty bych za chvíli neměla kam dávat, proto se snažím chodit si pro knížky do knihovny. Ty totiž také voní a mají svůj příběh, často v nich člověk najde nějakou zapomenutou záložku nebo vzkaz a to je docela vzrušující, protože si pak představuji, kdo měl knihu přede mnou. No, zatím ani jedna z knihovny není na mém profilu čtenářské výzvy, ale to se snad brzy změní. Což mě přivádí na myšlenku, že mě můžete sledovat na webu Databáze knih. Jsem tam jako barakara, jak jinak.


Samozřejmě, čtu i knížky mimo čtenářskou výzvu, jako třeba ve Španělsku na dovolené, ale kdo ví, třeba tu dvacku snad dám! Na Vás v této souvislosti tedy čeká nový štítek, čtenářská výzva, ale chtěla bych přečtené knihy zahrnout na blog jako pravidelnou rubriku. Co Vy na to?

Co Vy a čtení? Věděli jste o čtenářské výzvě a účastníte se jí? 

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!