na kávu k Oliverovi

by - 11:06

Vím, že je tu te´d tak trochu mrtvo, ale věřte, že se mnou život mele takovým způsobem, že jsem ráda, že večer padnu do postele. Na notebook na stole se přáší a ani ho neotevírám, ale nebojte, střádám informace a brzy se zase pustím do psaní. Holt, léto asi není tak úplně psací období, hihi. Dneska bych se s Vámi chtěla podělit o malý tip, kam se schovat, pokud se nacházíte v centru Prahy a chcete od toho všeho ruchu utéct.


Oliver´s Coffee Cup je kavárna schovaná v prvním patře Domu módy nahoře na Václavském náměstí, je to skoro u sv. Václava. Viděla jsem jen návěstidlo, ale nenapadlo mě tam zajít. Za to může náhoda, chtěly jsme s kamarádkou zajít do divadelní kavárny u Studia Dva, ale měli plno. A Oliver je za rohem. 



Prostor kavárny není nijak velký, je řešený velmi chytrým, jednoduchým, ale zajímavým stylem. Jednoduché židle jsou kombinované s pohodlnými křesílky. To vše je doplněné o dekorace na zdech, zrcadla, knihy, těch je tam doopravdy hodně, a také o polici s hrnky a nádobami spojenými s nejrůznějšími přípravami kávy.


Nabídka je široká, ale jednoduchá. Myslím, že si vybere každý, protože v menu mají klasické kávy (espresso, capuccino atd.), zároveň je možné si nechat kávu připravit nějakou alternativní metodou. Kdo nepije kávu, také si přijde na své, Oliver nabízí nejrůznější čaje, moderní chai latté nebo třeba matcha čaj a spoustu dalšího. K těmto lahodným nápojům si může zákazník koupit dortík nebo jiné malé občerstvení.


Osobně jsem vyzkoušela gaučík a ten Vám mohu jedině doporučit, je ideální na sdílení nejnovějších novinek s kamarádkou nebo i zamilované švitoření s přítelem. Obsluha byla velmi příjemná, můžete si v klidu vybrat a oni přijdou pro objednávku za Vámi. Platí se na baru, ale to už, řekla bych, docela klasika. Ochutnala jsem espresso&tonic a byla jsem velmi spokojená.

Místo je to kouzelné, protože přestože jste uprostřed Prahy, vidíte ruch na ulici, tak jste schovaní v oáze klidu, kde čas běží tak rychle, že se ani nenadáte a je tma. Pokud byste šli někdy okolo, určitě se zastavte. Mimochodem, nápoje Vám připraví i na cestu.


You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!