Co já budu ježit?

by - 14:09

Za necelé dva týdny tu máme Štědrý den a konvence radí obdarovat své blízké dárky. Nikdo už Vám ale blíž neřekne, co přesně byste pod stromeček měli dát. V posledních dvou letech jsem Vám psala nejrůznější tipy pro pány i dámy, čím obdarovat tatínky, maminky, babičky, dědečky, sestry, bratry, přítele, kamarádky, prostě ty, kterým chcete udělat radost. Letos jsem se rozhodla tento koncept trochu změnit, opět Vám dám pár tipů, ale bude se jednat o konkrétní dárky, které budu letos balit já, tak jdeme na to!

zdroj
Prvním a nejdůležitějším bodem je fakt, že byste měli dávat dárky, které potěší ty, pro které jsou určené. Bohužel už jsem se několikrát ve svém životě setkala s tím, že jsem dostala dárek, který by spíš potěšil toho druhého než mě, a to není dobře! Takže si sedněte, zamyslete se nad tím, co má ten druhý rád, jak tráví volný čas a tyhle myšlenky Vás dovedou k tomu, co by dotyčnému udělalo radost!


Můj muž si rád hraje s muzikou, různě ji upravuje a vypaluje nám CDčka na cesty. Přál si pro úpravu muziky lepší sluchátka, aby slyšel doopravdy všechno, a tak jsem si nechala poradit a vybrala jsem mu profesionální sluchátka. Nemusíte kupovat ty nejdražší, stačí, když milovníkovi hudby koupíte lepší sluchátka, než má. Nebo třeba přehrávač muziky či lístky na oblíbenou kapelu. Já jsem si letos pro taťku vymyslela super dárek, chtěla jsem mu nechat zrenovovat hodinky, co jsem mu přivezla ze Švýcarska, bohužel Swatch je zakletá značka, která už v Čechách nemá oficiální zastoupení, takže je to docela prekérka najít někoho, kdo by hodinky opravil. A ti, co to dělají, mají do konce roku plno, a tak jsem musela vytáhnout záložní plán! Po několika zraněních má problémy se zády a také rád plave, a tak jsem mu v Decathlonu koupila rychleschnoucí ručník a skládací baťůžek. K tomu mu přibalím sprchový šampon a permici do bazénu, a dárek je na světě!


Co Vám může při výběru dárku pomoci, to je naslouchání. Poslouchejte, co Vám blízcí říkají. Rozbil se jim jednorázový mlýnek na pepř? Kupte jim kvalitní, tento jsem pořídila v Tescoma a koupím k němu ještě balíček celého pepře. Je to malý dárek, který nestojí jmění, je praktický a rozhodně udělá radost. Pokud přemýšlíte, co by mamince nebo babičce udělalo radost, porozhlédněte se po kuchyni. Obnova kuchyňských pomocníků, rozhodně není na škodu. To je případ kráječe na vajíčka, který má mamka už šíleně vytahaný. Je to drobnost, ale to nevadí. Pamatujte, dárky nejsou o tom, kolik Vás stály, ale zda druhého rozesmály. A když už jsem úplně v úzkých, zamyslete se nad tím, co má ten druhý rád, co rád pije a co rád jí. V případě alkoholu můžete pod stromeček zabalit láhev nebo třeba dát poukaz na degustaci. Co se týče jídla, i zde se dá pořídit poukaz do nějaké dobré restaurace nebo třeba kurz vaření či pečení. 

V dnešní době je velký tlak na to, aby ženy byly pěkné, namalované a hýčkané. Dopřejte jim to hýčkání, nechte je zabalit do měkké šály, kterou koupíte v každém obchodě. Já sama mám jednu z Reserved. Dají se sehnat kárované, pruhované nebo jen jednobarevné. Jediným kritériem je to, aby nekousaly! Letos slibují velké mrazy, během kterých se rádi ohřejeme nějakým horkým nápojem. Ne každý má ale peníze a možnost si každé ráno dojít do kavárny pro čerstvou kávu. Proč tedy své blízké neobdarovat termohrnkem a nějakou dobrou mletou kávou či sypaným čajem? Já vybrala termohrnek s výměnným zdobením, koupila jsem ho už poněkolikáté ve Starbuscks, mám s tím bohaté a jen ty nejlepší zkušenosti. Pod hýčkáním si nepředstavujte jen zahřání, v zimě je důležitá hydratace pokožky, kterou BiOil skvěle zajišťuje. Koupila jsem jej letos mamce už podruhé a nemůže si ho vynachválit. A šminky? Těmi téměř žádnou ženu neurazíte, stačí vybrat decentní barvičku nebo naopak pěknou rtěnku. Já letos zvolila ombré stín od Sephory, který zapadá do máminého spektra oblíbených barev. U kosmetiky ale nešlápnete vedle ani pěknou voňavkou nebo třeba voňavým mýdlem sladěným s pěnou do koupele.



Tak a to je všechno! Doufám, že Vám tento článek byl inspirací a že už máte svůj seznam pro letošek hotový. Abychom si ale pomohli vzájemně, podělte se dole v komentářích o tom, jaký dárek Vám udělal největší radost?

You May Also Like

2 komentářů

  1. Dárky řeším přesně jako ty, takže naslouchám, vím, co má dotyčný rád a podle toho dárky vybírám. Moje nejlepší kámoška furt nechápe, jak to dělám, že jí dám vždycky to, co potřebuje nebo si opravdu přeje :D. Jinak pro mě je a vždy bude nejlepším dárkem kniha. Letos to vypadá, že jich najdu pod stromečkem dokonce 30, protože jsem si je přála opravdu ode všech :D. Hrozně se těším, až je budu rozbalovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wau! Třicet knížek si ani neumím představit ;) Ale je super, když se lidé trefí do tvého vkusu :) Já měla nakonec s dárky úspěch a už pomalu chytám inspiraci na příští Vánoce :)

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!