Co už jsem navštívila z kavárenské výzvy?

by - 6:00

Během podzimu jsem narazila na výběr dvaceti kaváren v Praze, který mě zaujal a rozhodla jsem se, že je všechny navšítívím, celý článek najdete tady. Ráda si dávám časové omezení, abych se jen tak neflákala. Tentokrát byl termín do konce roku, ale už teď vím, že naprosto nemám šanci. Každopádně jsem se činila a několik kaváren jsem již navštívila, a tak se chci s Vámi podělit o mé dojmy v dnešním článku.

EMA

Když jsem se rozhodovala, že si takovou výzvu dám, říkala jsem si, že si budu dávat všude stejné kafe, abych měla porovnání. Zjistila jsem ale, že to není možné, protože do kaváren chodím v různé denní hodiny a v ty já mám vždy chuť na jinou kávu. Stále se ale snažím držet, takže u mě na fotkách najdete buď capuccino nebo flat white.


Tricafé
I need coffee
Kavárna kousek nad Palackého náměstí byla první, kterou jsem navštívila. Jedná se rohový podnik, relativně maličký, ale útulný. Sedět se dá po obvodu zdí u oken a objednávat se chodí na bar. Na výběr je velké množství káv, ale i další horké a studené nápoje, například růžová limonáda. I k zakousnutí si tu můžete koupit malou sušenku nebo dortík. Oceňuji zdarma vodu, kterou si můžete v průběhu posezení dolévat. Škoda jen, že sezení po obvodu způsobuje nevyužitý potenciál celého prostoru.

I need coffee
Tricafé
Maličkou kavárnu v Anenské ulici jsem navštívila s mou oblíbenou kolegyní z práce. Seděly jsme, povídaly a čas utíkal jako splašený. Opět se jedná o malý prostor, tentokrát je to nudle, ale mají vyýbornou kávu a čekaní na kamarádku si můžete zkrátit čtením v jedné z knížek, které jsou tam umísněny ve skříňkách a na policích. Pokud by Vás vybraná knížka zaujala, můžete si ji tam rovnou koupit. Výběr nápojů mají široký, dortíky moc dobré a taktéž nabízí kohoutkovou vodu zdarma. 


Můj šálek kávy
Kolem této kavárny mezi Křižíkovou a Invalidovnou jsem chodila dlouho, ale až nyní jsem se do ní dostala. Rohová kavárna je velmi útulná a mají dost často plno! My jsme tam vyrazily s holkama "na blind", protože o víkendech rezervace nedělají, na brunch. Tiše jsem doufala, že to vyjde a vyšlo to! Našly jsme místo pro čtyři, objednaly si jejich pohankový lívanec a sázená vejce na chlebu. Nemělo to chybu, k tomu jsem ochutnaly kávu a čaj z čerstvé máty. Bylo nám tam tak příjemně, že čtyři hodiny utekly rychlostí světla, ani nám to nepřišlo.


A tady dneska přibrzdíme. Už brzy se ale můžete těšit na další povídání o mém kavárenském poflakování. Z těchto tří kaváren mě asi nejvíc oslovilo Tricafé, přestože Můj šálek kávy je skvělé místo na brunch. 

Navštívili jste některou ze zmíněných kaváren?

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!