Maskování

by - 11:09

Čím jsem starší, tím víc dospívám k vědomí, že se musím o sebe starat, aby mě pleť nezlobila. Už nějakou dobu se vcelku poctivě mažu krémy, což je na mě výkon, ale já jsem péči o sebe povýšila o masky. Na trhu je jich mnoho a kdo se v tom má vyznat. Já mám smíšenou pleť a rozhodla jsem se Vám dneska napsat o tom, které masky sedí mě, tak jdeme na to!


Moje úplně první a dlouho nejoblíbenější masky byly ty slupovací. Jejich výhodou je, že většinou příjemně chladí a jejich slupování je docela zábava. Problém je, že já mám docela chlupatý obličej, takže jsem strany tváří vždy musela dočišťovat. Dneska jsem už ale chytřejší a slupovací masku si dávám jen na T-zónu. Ze všech masek, co mám doma bych Vám chtěla doporučit tu šedivou clearskin professional od Avonu, je modrá, chladivá, trochu se táhne, ale aplikuje se na nos a místa, kde máte rozšířené póry a černé tečky. Musí se nechat zaschnout, a pak se sloupne a vytáhne všechnu tu špínu. 



Masky, které se aplikují, a pak se smývají jsou též mé oblíbené. Myslím, že jsem je objevila hned po těch slupovacích. Většinou si je dávám ve chvíli, kdy si chci dopřát nějakou extra péči před akcí s přáteli nebo když si chci dodat sebevědomí. I v této oblasti najdete spoustu zástupců, já mám svědčenou visibly clear od Neutrogeny, která se dá použít jako čisticí gel nebo právě jako maska. Napleti lehce brní, ale je to příjemné a já mám pocit, že doopravdy něco dělá.


V posledním roce obzvlášť jsou v módě masky s bahnem či černým uhlím. Myslím, že už bylo dokázáno, že fungují a na Vás je vlastně jen výběr formy. Na trhu najdete černé slupovací ale i smývací masky. Já osobně mám zkušenost s pore penetrating maskou od Avonu a s diamantovou minerální od Freemana. Obě udělají stejný efekt, při nanášení jsou tmavě šedé, a pak tak nějak zcementovací a ztvrdnou, takže i snadno poznáte, že už je čas je smýt. Já osobně je smývám konjakovou houbičkou, abych podpořila jejich efekt a můžu obě doporučit.


Dala jsem na tip od Evči, kterou můžete z youtube znát jako Flabgee, a koupila jsem si Pečující a čisticí Ranní masku. Aplikuje se na nevyčištěnou a neomytou pleť hned ráno po probuzení a nechá se působit tři minuty. Pak se smyje a Vy můžete aplikovat krém. Zatím jsem v procesu testování, takže na ní ještě nemám ucelený názor, ale rozhodně je to příjemné nabourání rutiny s micelární vodou. 


Co se týče nabídky trhu, nesmím zapomenout na plátýnkové masky, které jsou velkým hitem posledního asi půl roku. Jejich zástupce najdete ve všech cenových relacích, já se držím docela při zemi. Vyzkoušenou mám Moisture+freshness od Garnier. Není špatná, je to příjemné, protože Vás donutí doopravdy 15 minut být v klidu, ale na můj vkus je dost mokrá. Ještě mám doma ty ze Sephory, které jsem dostala v narozeninovém balíčku, ale zatím je nemám ozkoušené. 


Řekla bych, že stejně jako krémy i masky jsou individuální a to, co sedí mě, nemusí sedět Vám. Na druhou stranu jsem mohla někoho inspirovat a rozšířit mu obzory. Ať je to, jak chce, já si masky užívám a to hlavně proto, že mě nutí na chvíli vypnout a doopravdy nic nedělat a relaxovat. A to byste se divili, co zmůže taková čtvrthodinka!

Máte nějaké zkušenosti se zmíněnými maskami? A co Vy, maskujete?

You May Also Like

2 komentářů

  1. Já masky naprosto zbožňuju. Vyhovují mi všechny tři zmíněné typy. Slupovací jsou super, ty s tím bahnem relaxační a plátýnkové mi přijdou hodně hydratační. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ráda masky. Postupně zkouším i ty od Baley. Aktuálně mám třešňovou, která je na moji suchou pleť výborná. nebojím se ani masek z ebay, viz moje články na blogu.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!