Objevená místa...v Plzni

by - 18:35

Prohlížela jsem si blog a rozhodla jsem se, že tu zavedu nový štítek - objevená místa. Často se totiž vracím do měst, které znám, ale navštěvuji tam nová místa, nové podniky a o těch bych Vám chtěla právě v objevených místech psát. Jako první se podíváme do mé milované Plzně. 


V Plzni jsme se sešly s holkama z vejšky. Jedna z nás teď bydlí v Plzni, kde jsme zatím sraz neměly, a tak to byla jasná volba! Vždycky, když se s holkama sejdeme, nezavřeme pusy, ale také máme naplánovanou nějakou kulturu. Tentokrát nás čekala výstava. Všechny jsme docela gurmánky, libujeme si v dobrém a kvalitním jídle a pítí, a tak si ani pusu neošidíme. Rády zkoušíme nové podniky, proto jsme navštívily hned dva.


Plzeň byla v roce 2015 Evropským hlavním městem kultury. V rámci této události bylo zpřístupněno bývalé depo, ve kterém se uvnitř i venku dodnes dějí nejrůznější kulturní akce. Já jsem do depa zavítala poprvé právě s holkama, namířeno jsme měly na výstavu fotografií cestovatele Slávka Krále, který už podruhé objel svět. Musím říct, že výstava nebyla špatná, škoda že nebyla věnovaná větší pozornost kvalitě fotografií. Nemyslím tomu, jak byly zachyceny, ale jak byly na výstavě prezentovány. A nevýhodou byl nevytápěný prostor, ve kterém se výstava nacházela, takže jsme se příliš dlouho nezdržely. Jinak je depo velmi zajímavý prostor s kavárnou, aktuální akce můžete najít tady.


V Plzni před nějakou dobou otevřeli novou restauraci - Beer Factory, a tak nás tam Kristý hned vzala, protože na ni slyšela samou chválu. Prostředí restaurace bylo na první pohled pivařské, dominantou prostoru jsou varné nádoby, které jsou krásně nablýskané, vše je čisté a obsluha byla velmi příjemná. Já jsem si vybrala dušený hovězí krk s bramborovou kaší a pivo. Vše bylo na jedničku a můžu Vám tento podnik doporučit! Stejně tak jako kavárnu Le Frenchie café, která mě osobě uchvátila svým interiérem. Je světlý doplněný knihovnou se zajímavými knížkami a pěknými obrazy. Dokonce se tam dají i vystavované obrazy koupit. A to vše je ještě doplněno o výbornou kávu a širokou nabídku sladkých i slaných dobrot.  


Plzeň mám ráda a při cestě tam se vracím do studentských let s tím rozdílem, že dneska si dám vše bez počítání posledních drobných. Je to živé a velmi inspirativní město bohaté na zajímavá místa. O těch dalších se rozepíšu zase někdy příště.

Jaké místo Vás naposledy posadilo na zadek?

You May Also Like

2 komentářů

  1. Skvělý nápad psát o objevených místech! :) Já jsem spíš takový člověk, který má radši ověřenou klasiku. Takže moc nová místa neobjevuji. A když už, tak akorát ve městech, kde jsem poprvé a nic tam neznám. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, jsem ráda, že se nápad líbí ;) Také mám svá osvědčená místa, ale ráda i zkouším nové věci a rozšiřuji si obzory ;)

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!