30 dní s whole30

by - 16:05

Na leden jsem si naplánovala restart svého těla, chtěla jsem ho šokovat a nastartovat k budoucím výsledkům. Vybrala jsem si pro to program whole30, o kterém jsem si přečetla v knížce Jídlo na prvním místě. V dnešním článku se s Vámi chci podělit o tom, jaký ten měsíc byl, zda to splnilo má očekávání a co bude dál!


Tento program spočívá ve vyřazení přidaného cukru, obilovin, mléčných výrobků a luštěnin, takže jsem ze svého jídelníčku vyházela pečivo, uzeniny s přidaným cukrem - těch bohužel všude plno, cukrovinky a sladkosti, sladké snídaně a čočku s hráškem. Co mi zůstalo? Zelenina, ovoce, maso, vejce a zdravé tuky. Po prvním týdnu jsem si osahala vše, co bylo třeba a já se začala bez problémů orientovat v tom, co smím nebo ne. Během třiceti dnů jsem jednou chybovala v podobě hráškového pyré, ale jinak jsem to zvládla.

Zpočátku mě bolela hlava a prošla jsem si cukrovou chřipkou, od pátého dne to ale už bylo v pohodě. Chutě jsem neměla, protože jsem si jednoduše v hlavě řekla, že to zvládnu! jedinou výjimkou byla perioda, kterou jsem zvládla zajíst povolenými potravinami, ale ne v enormním množství. A hlad jsem mívala sem tam v dopoledních hodinách, naopak večer už jsem nemusela ani večeřet. Vždy jsem si něco k večeři dala, nebojte, nechci tělo vyhladovět. 

Celý proces jsem podpořila cvičením, byť ho nebylo tolik, kolik jsem si plánovala. První týden jsem byla cvičit jednou, protože jsem se z toho poté sbírala několik dní. Druhý týden už byl lepší, tak jsem tělu naložila, ale poté přišlo další zklamání - zablokoval se mi krk, a tak jsem dala tělu týden pauzu. Pak už jsem to moc nedohnala, takže byla aktivita nejslabším článkem.

Ale protože jsem holka šikovná, dostavily se výsledky, a to následující:

váha -6,9 kg
prsa -6 cm
pas -4 cm
podbřišek -6,5 cm
zadek&boky -2 cm
stehno -4 cm


Za měsíc to považuji za skvělý posun a novou startovací metu, ze které bych se chtěla posunout dál! Vzhledem k tomu, jak je whole30 striktní, rozhodla jsem se najíždět zpět opatrně. Po třiceti dnech začíná zařazovací fáze, která trvá cca dva týdny a během které se postupně zkouší zařazovat původně vysazené potraviny - luštěniny, obiloviny bez lepku, mléčné výrobky a obiloviny s lepkem. Po této zařazovací fázi, podle toho, co mi bude a nebude sedět zkusím jet dál podle principů whole30 doplněných o mléčné výrobky, a pak se uvidím.

Napište mi do komentáře, co si o tom myslíte?



You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!