Parmazánové vafle

Dnešní článek vznikl na popud nedostatku, který jsem zjistila včera večer. Čekala mě práce z domova, naplánovala jsem si ranní běh a po něm slané vafle. Začala jsem listovat kuchařkami a projíždět google, abych nakonec zjistila, že ani jeden recept, kterých ovšem na slané vafle není zrovna hromada, mi nevyhovuje. Proto jsem vzala ten, co se nejvíce blížil mé představě a upravila jej do požadované podoby. Byla jsem zvědavá na výsledek, ten mě ale nezklamal, a tak jsem se rozhodla s Vámi o recept podělit, tak tady je!


Na samotné vafle potřebujeme jen pár surovin (na 4-5 vaflí):


1 vejce
70g celozrnné špaldové mouky
1 lžíce strouhaného parmazánu
1 lžička prášku do pečiva
1/2 dcl mléka (dle savosti mouky)
olej na vymazání vyflovače

V míse smícháme vajíčko, prášek do pečiva, parmazán a mouku. Poté přidáme mléko a vše pořádně promícháme. Nyní necháme těsto přibližně pět minut odpočinout, aby mouka nasála vlhkost. Těsto musí mít konzistenci jako hustější ovesná kaše. Díky parmazánu má i podobnou strukturu. Jakmile máme těsto připravené, rozehřejeme vaflovač, lehce ho pomažeme a můžeme péct. Vafle jsou výborné i jen tak. Já osobně je doporučuji s rozpečenou šunkou či slaninou, sýrem a volským okem.

Dobrou chuť!

0 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!