Jak jsem líčila ve Varech

by - 6:00

Seděla jsem jednoho květnového dne v práci a koukám, že mi přišel email z Makeup Institutu, kde jsem byla v březnu na kurzu. O tom, jaký byl kurz si můžete přečíst tady. V emailové zprávě byla nabídka líčení pro Dermacol na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Ani na chvilku jsem nezaváhala, otevřela jsem kalendář a začala plánovat! Během hodiny jsem měla vše domluvené a těšila se na to, co přijde!



Zhruba týden před festivalem jsme absolvovaly s ostatními makeupartistkami produktové školení v Dermacolu a zároveň jsme si mohly vybrat tři produkty k ozkoušení. Já od Dermacolu miluju linky a rtěnky, ale s ostatními věcmi nemám moc zkušenost, a tak má volba padla na dva makeupy a paletku očních stínů. Dokonce, makeup Dermacol Noblesse se stal mým oblíbencem, který zvládne i horké letní dny! Pak už jsem jen čekala, až přijde den D.

Já se zapsala celkem na čtyři dny festivalu - úterý, středa a pátek, sobota. Vzhledem k termínu jsem si bydlení nehledala ve Varech, ale využila jsem možnosti bydlení u příbuzných v Mariánkách. Mělo to jedinou nevýhodu - brzké vstávání a vzhledem k dlouhé pracovní době i pozdní příchody, takže jsem si vybudovala slušný spánkový deficit, ale co by člověk pro ten zážitek a tu zkušenost neudělal.


Můj pracovní den vypadal tak, že jsem po deváté hodině dorazila do přízemí hotelu Thermal, kde měl Dermacol stánek a zároveň líčicí koutek, celkem pět stolů. Připravila jsem si svůj stolek tak, abych měla všechno po ruce. A v deset hodin se rozsvítila světla a začaly jsme líčit. Často i dřív, když se zastavil někdo, kdo se nějakým způsobem podílel na festivalu. Holky se staraly o objednané klientky, ke mě chodily slečny a paní ad hoc, čili bez objednání. V průměru jsem denně nalíčila patnáct až dvacet žen, které se pak mohly ve fotokoutku rovnou nechat vyfotit. Poslední klientky odecházely kolem deváté hodiny, já si pak umyla štětce, uklidila produkty a utíkala na vlak.

Jak si asi dovedete představit, byl to frmol, celý den na nohou a k tomu málo spánku, ale ta zkušenost, to byla pecka! Musely jsme s holkama spolupracovat, usmívat se, komunikovat s klientkama a plnit jim jejich kosmetická přání, která občas hraničila s oborem plastické chirurgie. Nicméně, paní a slečny ode mě odcházely s úsměvem na rtu, z čehož jsem měla největší radost. Domů jsem odjížděla s čistou hlavou a o spoustu zkušeností bohatší a kdyby ještě někdy přišla podobná nabídka, neváhám a jdu do toho!

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!