Jak jsem měnila až jsem vyměnila

by - 16:54

Touto dobou jsem ve Švýcarsku, mluvím francouzsky, užívám si výhled na hory i jezero a pocit, že tu nikoho neznám. Než jsem ale odjela, zažila jsem trochu stresu, jak už to tak před odjezdem bývá. Největší "legrace" pro mě byla výměna českých korun za švýcarské franky.

Brno, Masarykova ulice

V Plzni i v Berouně vždy měním v N°59 a v Brně jsem žádnou osvědčenou směnárnu neměla, a tak jsem se podívala na internet, co nabízí různá fóra, zážitky a doporučení lidí. Získala jsem informaci, že banky jsou drahé a že nejlepší je proběhnout Masaryčku, a pak si vybrat nejlepší kurz. Řídila jsem se tedy instrukcemi a vyšla směr Masaryčka od České.

Hned u první směnárny, v obchodním domě Wágner byla první směnárna. Zašla jsem se podívat na kurzovní lístek a když jsem odcházela, vyšel mi od dveří vstříc starší pán v brýlích, že co potřebuji. A já že švýcarské franky. A on, abych nekoukala na ten lístek, že to platí pro zlé lidi a tchýně (nechápala jsem souvislost) a že pro mě má lepší. Ano, ubral o pár haléřů, ale i to se mi zdálo moc a s díky jsem odešla. Jakože kurz dohodou? To mám jako smlouvat?! Já to neumím...

V Brně, konkrétně v oblasti Česká - náměstí Svobody - Masarykova ulice, je strašně moc směnáren. Já osobně nechápu, jak mohou přežít, ale bude to asi pořádný šmelunk. Od jedné směnárny je vidět k další, je tu frekvence větší než kebabů či pizzy.

Další směnárny měly už lepší kurz až jsem narazila na ten nejlepší. Došla si vybrat peníze a nadšením se vydala měnit. Když se ale pán dozvěděl, kolik chci měnit, pro něj asi málo, tak mi řekl, že nemá malé bankovky. Bylo mi do breku, protože jsem si říkala: tak a s touhle situací jsi nepočítala a prachy už sis vybrala, takže když vyměníš v bance, tak těžce zaplatíš. Naštěstí jsem ale našla milého pána, který měl také přívětivý kurz, ale vyměnil mi jen část, a tak ještě nějaké zbývající české mám a netuším, zda mi vyměněné franky budou stačit. Držte mi palce!

Co vy a směnárny? Umíte smlouvat?

You May Also Like

1 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!