jak jsem objevila kouzlo bleších trhů

by - 6:00

Vždycky, když jsem slyšela o bleších trzích, představila jsem si cestovní stolek, na něm vyskládané nějaké haraburdí a zanedbaného prodejce. Dnes už vím, že to byly jen ošklivé předsudky, které se ani nezakládaly na vlastních zážitcích. Když přišla Sísa, tímto ji zdravím, s nápadem, že v Rennes jsou blešáky a že bychom tam měly zajít, trochu jsem váhala, kvůli mým předsudkům, ale vzala jsem to jako výzvu. Jak to dopadlo?


V neděli se ve Francii nic neděje, ani mhd nejezdí tak, jak má, tentokrát to ale bylo jiné. Konal se výroční bleší trh, který se jmenuje Vide grenier, prázdná půda, což je naprosto vystižný název, protože se tam daly najít doopravdy zajímavé věci. V nabídce bylo oblečení, kabelky, bijoux, komixy, knížky, nábytek, nádobí a dokonce i pekelné stroje jako jsou digihra, discman, walkman a jim podobní.



Každý si tam přišel na své. Ceny byly různé, ale většinou se dalo smlouvat, což já ale neumím. Měla jsem tam s sebou Sísu, a tak jsem nebyla ztracená. Trh celkově byl dohromady asi ve dvou ulicích, ale pokud jste se zastavili u každého stánku jako my, tak je to akce na celý den. A co jsem ulovila?


Jako první jsem si koupila náušnice, které jsou velmi elegantní a vypadají "starožitně" a mám pocit, že mi takový kousek v mém bijoux království chybí. Jejich cena byla směšná, tedy jedno euro


Já jsem ale neměla drobné, a tak jsem platila i za Sísu nějaký ten šperk a paní stále neměla zpátky, proto jsem se ještě rozhlédla a ulovila tento krásný náhrdelník, který půjde skvěle k mým jednobarevným tričkům a tílkům, kterých mám poslední dobou plnou skříň.


Tyhle dva poklady jsem schovala do tašky, ten další se tam už ale nevešel. Třetím objevem byla bílá kovová krabička s kytičkami, která má zespoda nálepku IKEA, ale netuším, zda je doopravdy odtamtud. A její cena? Byla stejná jako u šperků, tedy prozatím se útrata rovná třem eurům.

Přes mé obavy došlo i na oblečení. Nejsem žádný diblík, ale boubelka, a tak je pro mě složité najít něco na sebe i v běžném obchodě natož na trhu pod širým nebem. Sísa objevila tričko v jahodové barvě, které jí bylo velké, ale ona, že si ho vezme, protože je jí jedno, že je jí to větší. Tak jsem se ozvala, že jako štíhlounká holka musí dát prostor i nám a tričko jsem si zkusila. Nakonec skončilo u mě a mám z něj obrovskou radost. A protože je Sísa moc šikovná ve smlouvání, vyšlo opět na jedno euro.

Šedivý svetr jsem viděla u jedné mladé slečny. Měla krásné věci, ale přede mnou se na ně dívala mladá slečna, která se nechtěla hnout. Zde se ale čekání vyplatilo. Svetr mi padl do oka, je krásně měkký a příjemný, ale odejít se svetrem bez zkoušení, tak jsem nechtěla. A tak jsem si ho oblékla a protože slečna neměla zrcadlo, Sísa mě fotila na mobil, díky moderním technologiím, abych se mohla zhlédnout. Volba byla jasná, za tři eura je můj!

Čas utíkal jako voda a mě čekalo vařený dýňové polévky, tentokrát pro dvanáct lidi (článek, jak jsem vařila pro šestnáct spolužáků najdete zde). Nechtělo se mi ale zpátky na kolej a chtěla jsem ještě objevovat nové poklady. Pomalu jsem se rozloučila se Sísou a v tom jsem uviděla krásnou modrou kabelku z Manga, která je ideálně velká na běhání po městě, už se těším, až ji vytáhnu někam ven na kávu nebo třeba na další trh.

Tááák a to je pro dnešek vše. Jak se Vám líbí mé úlovky? A jaké máte zkušenosti s blešími trhy Vy? 

Pokud byste chtěli zažívat každodenní dobrodružství a vidět více fotek z mého pobytu v Rennes, najdete je zde.

You May Also Like

8 komentářů

  1. Teda Baru, ta kabelka a svetřík, to jsou fakt poklady! Příště se musím vydat na blešák taky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se tedy líbí všechny věci :) Ale nutno uznat, že mám ten samý předsudek jako ty :-D Asi ho změním, vážně prima věci :-)

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, dneska jsem dělala parádu s náušnicema a svetříkem a měla jsem úspěch! ;-)

      Vymazat
  3. Strašně ráda by jsem takový bleší trh navštívila. Mám přesný opak tvého mínění, blešaký sou super, ale moc na ty věci nesahat :D teda pokud si to nechceš koupit :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesahat? Jak to? Tady právě nikomu prohlížení nevadilo, ba naopak.

      Vymazat
  4. Já mám blešáky hodně ráda :-) Zde je třeba můj report z blešáku v Ženevě :-) S. http://sororessa.blogspot.cz/2014/10/blesak-na-plainpalais-v-zeneve-moje-new.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukam, ze jsi taky pekne pokoupila, jdu v nedeli zase, na trochu jiny a tentokrat i vm, co budu shanet, ale ta "nervozita", zda clovek neco sezene, to doopravdy ma sve kouzlo :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!