Nejen bistro

by - 11:48

To je název jednoho karlínského podniku, kolem kterého jsem dlouho jenom chodila. Před nedávnem jsem ale udělala krok vpřed, otevřela jsem dveře a nechala se okouzlit atmosférou restaurace, které se nachází na rohu Karlínského náměstí.


Prostředí bistra je čisté, jde o kombinaci dřeva, přiznaných cihel, bílých stěn a malovaných kachliček. Ty vlastně byly to, co mě na bistru z ulice zaujalo. Zdi kolem výloh jsou totiž obloženy zdobnými kachlemi, které nejsou tradiční výzdobou restaurací. K sezení je tu místa dost, dokonce i velký stůl, ale rozhodně doporučuji si udělat rezervaci. My jsme bistro navštívily s kamarádkou v týdnu a měly jsme namále.



Obsluha byla velmi příjemná a ochotná. Bylo o nás pěkně postaráno a na nic jsme nijak dlouho nečekaly. Jídelní lístek je jednoduchý, žádná tlustá kniha, a tak má člověk relativně snadný výběr. V nabídce jsou různá masa na grilu, i ryby a korýši, dále pak saláty. Kuchyně je na pomezí Francie a Itálie, relativně lehká, takže na večeři ideální.


Nápojový lístek je bohatý, a to hlavně vinný lístek. U něj jsme trochu zazmatkovaly, protože u každého druhu byla cesta od tří set nahoru, a tak jsme se trochu potupně zeptaly číšníka, zda mají i rozlévaná vína. A on s přitakáním ukázal na ten vinný lístek. Pokud jsem to správně pochopila, otevřou Vám jakoukoli lahev. Nutno počítat s tím, že Vás pak ale dvě deci vyjdou zhruba na sto korun.


My jsme si kromě vína daly i domácí limonádu, která byla podávaná s ledem v roztomilých vintage skleničkách. K jídlu jsme si daly carpaccio z červené řepy, salát a já neodolala slávkám. Ty mají v jídelním lístku po čtyř stech gramech, ale to bych po předkrmu nesnědla, požádala jsem tedy o poloviční porci, kterou mi kuchař schválil.


Carpaccio bylo doplněno o kozí sýr a plátky mandlí, které to celé podtrhly. Nikdy by mě nenapadlo, že takový detail udělá z relativně běžného jídla super jídlo. Tento předkrm tedy mohu jedině doporučit.


K salátku Vám toho tolik neřeknu, protože kromě fotky o něm nic moc nevím. Nicméně, kamarádka si pochutnala a vypadala velmi spokojeně, takže předpokládám, že byl bez chybičky.


Ze slávek jsem měla trochu obavu. Já je totiž miluji na způsob zvaný "marinière" a tyhle byly s fenyklem, kterému až tolik neholduji. Obavy ale byly zbytečné, protože slávky byly vynikající, podávané s fenyklem a česnekem. Zavzpomínala jsem si na Bretaň a uvědomila si, jak moc mi chybí!

Bistro tedy mohu doporučit, ale připravte se, že si sáhnete hlouběji do kapsy. Večer pro dva vyjde zhruba na sedm set, pokud si dáte nápoj, jídlo a půjdete domů. Pokud se zdržíte i na kávu a další chody, počítejte s vyšší cenou. Za kvalitní jídlo, pití a velmi příjemné prostředí to ale stojí!

Znáte Nejen bistro nebo nějaký jiný podnik, kam v Praze vyrazit na slávky?

Nejen Bistro Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

You May Also Like

2 komentářů

  1. Objevte eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Obchod odkudkoli Čas jsou peníze. Obchodujte na počítači, tabletu a mobilu

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!