Rtěnkový TAG

by - 6:00

Připravuji se na příští víkend na beauty akci s neziskovkou, prohrabávala jsem se svými rtěnkami, a tak mě napadlo pro Vás rovnou připravit rtěnkový tag, který jsem už dlouho měla na seznamu plánovaných článků. Seznam otázek jsem si upravila, nicméně nás jich čeká devatenáct, tak jdeme rovnou na to!


1. Kolik rtěnek vlastníš?
Napočítala jsem jich 23, hihi, čekala jsem, že jich bude méně.

2. Jak skladuješ své rtěnky?
Zatím je mám u ostatní kosmetiky jen tak postavené, ale už mám z ebay objednaný stojánek na ně, abych měla o všech přehled a nestalo se mi, že mi dva kousky chybí jako teď. Nevíte, kde by mohly být? :)

3. Jaká byla Tvoje úplně první rtěnka?
Musela jsem zavzpomínat, značku už nevím, ale vím, že byla temně vínová. To víte, v devadesátkách letěly tmavé rty v kontrastu s růžovou pusou. No, asi jsem vypadala jako klaun, bylo mi náct. Pokud bychom ale brali moji stávající sbírku, tak to byla rtěnka od Catrice, kterou jsem si koupila v Plzni.

Catrice Ultimate Colour, 110 Pink Me UP!
4. Jaká je Tvoje oblíbená značka rtěnek?
Vzhledem k počtu zástupců je to Rimmel. Jejich rtěnky jsou mi velmi příjemné a poměr cena výkon mi naprosto vyhovuje. Miluji od nich rtěnku ještě ze staré kolekce, která už není k dostání a já se děsím dne, kdy dojde.

Lasting finish lipstick, 080 One of a kind
5. Používáš rtěnky denně nebo jen na speciální příležitosti?
Nosím je hodně často, zvykla jsem si na ně a spíš mě potkáte se rtěnkou na rtech než  bez ní.

6. Jaká je Tvoje nejoblíbenější rtěnka, jakou nosíš nejvíc?
Já mám obecně ráda ty 16ti hodinové rtěnky od Dermacolu a lip stain v odstínu 13 od Sephory, ale nejvíc nosím Lasting finish by Kate lipstick, je to taková saténová polomatná rtěnka, která má božskou bobulovou barvu a ladí mi k zimní šále, hihi.

Lasting finish by Kate lipstick, 107
7. Mění se Tvá rtěnková paleta s ročními obdobími nebo spíše s příležitostí?
Ani jedno, já nosím rtěnky podle nálady a podle líčení očí, které si v daný den vytvořím na očích. Čas od času se také řídím tím, co mám na sobě a jakou výdrž od rtěnky zrovna požaduji.

8. Jaký druh máš nejraději (konzistence)?
Mám ráda klasické rtěnky, jsou mi asi nejpříjemnější. Poslední dobou zanedbávám ty tekuté, protože je ráno ve spěchu nenechám pořádně uschnout a tím zkracuji jejich výdrž. Našli byste u mě ale i pastelky od Maybelline, které mám moc ráda.

9. Jaký druh obvykle nevyhledáváš?
Přiznám se, že moc nemusím všemi milovaná máslíčka. Přijde mi, že je natřu a oni absolutně nepřilnout ke rtům a já se pak bojím, že si je otřu do bundy, kabátu nebo šály. Mám doma dvě a i když mě lákají matná máslíčka na rty od Astoru, jejich koupi neplánuji.

10. Která rtěnka je Tvá nejnovější?
Nejnovější rtěnku mám doma dva týdny a jedná se o můj první kousek z highend kosmetiky. Je to rtěnka od Estée Lauder, kterou jsem si pořídila na Vinted. Má v sobě jemné třpytky, což mě docela vylekalo, ale na rtech působí takovým tím lehce mokrým dojmem, což se mi kupodivu líbí.

Estée Lauder, Pure Color 83 Sugar Honey Shimmer
11. Kolik rtěnek máš momentálně ve své kabelce?
Dneska jsem vytahovala tři. Obvykle je to tak, že v průběhu týdne házím do kabelku tu, kterou mám zrovna na rtech. Někdy tak mám v kabelce jednu, jindy čtyři. Mé kabelky jsou trochu černé díry, hihi.

12. Jaké rtěnky si plánuješ pořídit?
Mám zálusk na dvě rtěnky od MAC, ale zatím váhám. Každopádně na mém wishlistu jsou dva odstíny A25 Twig a Amorous.

13. Kolik jsi nejvíce utratila za rtěnku?
V přepočtu asi 270,- Kč předloni na podzim, když jsem byla ve Francii. Zrovna přišlo Bourjois se svými matnými rtěnkami a já chtěla alespoň jednu vyzkoušet. Zároveň jsem věděla, že si v Čechách ale takhle drahou rtěnku nepořídím, a tak byl nákup nasnadě. Nakonec jsem si odnesla krásnou matnou červenou, kterou jsem už nějakou dobu neměla, budu to muset napravit!

Rouge edition Velvet, 01 Personne ne rouge!
14. Kupuješ si odlišné odstíny nebo spíše podobné? Jaké odstíny preferuješ?
Má škála je relativně omezená - rudá až fialová, miluji bobulové a bordó odstíny, to je moje! Mám dva neonové odstíny, které ty leží v šuplíku a čekají na výjimečné situace.

15. Ladíš makeup s rtěnku? Tzn. jemnější líčení očí - výrazná rtěnka a naopak. Případně, ladíš rtěnky i s outfitem či laky na nehty?
Jak kdy. Někdo sladím všechno do sebe, jindy mám náladu na chaos. Vždy to ale závisí na mé náladě a samozřejmě na příležitosti, která mě čeká.

16. Jakou rtěnku používáš nejméně?
Rtěnku od Oriflame, kterou jsem ale právě vhodila do koše. Mám ji doma už několik let a začala trochu smrdět, takže si ji už neplánuji mazat na pusu. Byla fajn, měla střed z balzámu na rty, rozhodně bych podobný typ doporučila všem, co se rtěnkami jen začínají.

Oriflame, Spectacular Nude
17. Které obaly rtěnek se Ti líbí nejvíce?
Matné. Vím, že jsou nepraktické a je na nich všechno vidět, ale já tuto úpravu povrchu mám prostě ráda, a to skoro na všem. Samozřejmě, jsem zamilovaná i do obalu rtěnky od Estée, ale nejvíc mám stejně ráda mat.

18. Je nějaká rtěnka, kterou sis koupila víckrát?
Mám doma jednu rtěnku s takovým příběhem. Loni na jaře jsem si koupila rtěnku od Maybelline, bohužel jsem ji v krámu nezkontrolovala, a tak jsem doma s hrůzou zjistila, že je rozbitá. Nemám ráda lidi, co ohmatávají všechny produkty v regálu, co si pak mám kupovat? Je to nehygienické, ale to by bylo na samostatný článek! Vrátila jsem se do příslušné drogérie s obavami, že mě pošlou do háje. K mému překvapení se tak nestalo a já jsem dostala rtěnku novou. Když jsem si na podzim rovnala rtěnky na stůl, zjistila jsem, že mě daný odstín natolik uchvátil, že jsem si jej pořídila hned dvakrát. Naštěstí dvojče už má svou maminku.

Maybelline New York, Color sensational, 540 Hollywood red
19. Jakou nejbláznivější rtěnku vlastníš?
Jednoznačně rtěnku, co jsem si koupila ohromena slevou. Je bláznivá, výrazná a svítivá, i když se to na fotce nezdá. Je to přesně jedna z těch, které čekají třeba na nějaký šťavnatý letní den nebo jasní poblouznění. Nic, co bych nosila pravidelně.

Lasting finish by Kate lipstick, 06
Moje cesta ke rtěnkám nebyla rychlá, trvalo to, než jsem si na ně zvykla a než jsem se naučila je nosit. Rozhodně se stále nepovažuji za žádného specialistu, ale zkušenost mě naučila, co mi sedí a co se mi pěkně nosí. Netrpím na suché rty, a tak nemám ani vysoké nároky na rtěnky, většinou je mým kritériem při nákupu cena a odstín.

Jaká byla Vaše úplně první rtěnka? A jaká je Vaše stávající oblíbenkyně?

You May Also Like

4 komentářů

  1. Tak to je skvělý TAG! :-) Rtěnky Ti moc sluší a myslím, že bych si v Tvé sbírce rozhodně vybrala :3... Hlavně ta na druhé (resp. třetí) fotce je vážně moc pěkná :-) Mám ráda matnější a buď tmavší hnědé, nebo naopak nude odstíny (i když v poslední době zabrousím i do jiných odstínů - přišlo mi totiž, že si kupuji pořád to samé :-D) :)) Co se týká máslíček, tak na ně taky moc nevěřím a ani nemám touhu je vyzkoušet. Stejně tak mě moc nelákají ani tekuté rtěnky.. Ty mi evokují lesky na rty, co jsme na sebe patlaly v páté třídě :-D .. Takže prostě klasika :-)))

    Měj se hezky! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já to dotáhla do extrému tu vlastnost kupovat si podobné odstíny, už se mi povedlo si koupit dvě rtěnky naprosto stejné :D

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!