co Brnu chybí

by - 11:30

Včera jsem měla po dlouhé době volný den. Kromě ranního odběru krve jsem neměla v plánu vůbec nic. Bylo to osvobozující. Pravda, vstávání v šest hodin už tak osvobozující nebylo, ale vyspala jsem se vcelku dobře, takže jsem vstala hned na druhé zazvonění budíku. (Také budík posouváte, o kolik?) Dala jsem si sprchu, polidštila se a vyrazila s mým milým po boku na autobus zapomněla jsem si klíče, a tak jsem se honem musela pro ně vracet. Stalo se mi to poprvé a doufám, že naposledy, nedostala bych se totiž domů. Pak už to šlo všechno tak nějak ráz na ráz a já jsem se po hodině ocitla hladová na ulici lehčí o pár mililitrů krve. Co teď?

zdroj

Sluníčko pěkně hřálo, bylo doopravdy vyvedené středeční ráno, a tak jsem si řekla, že se za tu hoňku v práci a vyvedený semestr ve škole odměním snídaní na ulici. Představovala jsem si kávu, pomerančový džus, croissant, příjemnou hudbu a denní tisk. Bohužel, bylo krátce po sedmé ranní, což je v Brně mrtvá hodina. Nedá se to říct jinak. Navzdory tomu, že jde o druhé největší město České republiky, nenajdete zde, kromě nádraží, kavárnu ve stylu Crosscafé, Starbucks nebo jiná kavárna tohoto druhu, tedy podnik, kam si jdete pro kávu s sebou nebo se tam můžete posadit právě na snídani.

V Brně je dostatek kaváren, jen mají otevřeno až od osmi hodin. Jsem puntičkář? Asi ano, ale včera mě to trochu otrávilo to čekání na možnost sednout si na zahrádku a užít si snídani. Nakonec samozřejmě vše dobře dopadlo. Šla jsem si nakoupit ovoce a zeleninu, a pak si sedla na náměstí Svobody na zahrádku, ale necítila jsem se tam dobře. Rychle jsem nabídku zavřela, sebrala všechny věci a vyrazila směr Veveří. 

O místě, kde jsem včera posnídala, jsem Vám psala už tady. Ano, ranní atmosféru jsem si užila v kavárně Kafec. Nabídnou Vám několik snídaňových menu a vy si můžete vybrat a nakombinovat vše, co si chcete dát. Já si objednala vafli s tvarohem a čerstvými borůvkami, capuccino a džbán vody jsem dostala zdarma. Bylo to velmi příjemné a osvěžující takto začít den. 


Navzdory výtečné snídani a příjemnému posezení musím Brnu vytknout, že nemá podobné místo, kam by se mohli uchýlit lidé před osmou ranní. Řekla bych, že je to v dnešní době již téměř samozřejmost a to nejen v Praze. I v Plzni, například, si můžete dát vynikající snídani dříve, než dětem zazvoní.

Jak to máte se snídaněmi v kavárnách Vy? Dáváte si je? Nebo jste to ještě nezkusili?

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!