mille-feuilles s jahodami

by - 18:30

Už máme skoro půlku měsíce a zatím se na blogu neobjevil žádný recept, tak to musíme honem napravit. Dneska budeme péct sladký dezert. Bude to jednoduché a zvládne to doopravdy každý! Tak neztrácejme čas a honem na to!


Co budeme potřebovat na tuhle dobrůtku? Seznam je tentokrát poměrně krátký a hlavně na něm najdete všechny ingredience, které jsou v každém supermarketu.

Suroviny (pro 6-8 porcí):
1 balení listového těsta
1 smetanu ke šlehání
1 zakysaná smetana (je potřeba, aby měla 30% a víc)
1 citron
1/2 kilové balení jahod nebo jakéhokoli ovoce, které máte rádi
5 lžic moučkového cukru


Postup:
Troubu si předehřejeme na 200°C. Listové těsto rozválíme na tloušťku 5 mm, vyválené těsto nakrájíme na 6-8 přibližně stejných dílů a dáme je na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 15 minut. Poté upečené díly necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme krém. Ušleháme smetanu do tuhé šlehačka. V druhé misce utřeme moučkový cukr a zakysanou smetanu (dle Francouzů tzv. crème fraîche), nastrouháme do ní trochu citronové kůry (dle chuti, jak to máte rádi) a vymačkáme do směsi šťávu z poloviny citronu (pozor, aby Vám tam nespadla pecka z citronu). V tuto chvíli chybí pouze jediné, do směsi ze zakysané smetany pomalu zamíchat vyšlehanou šlehačku.


Takto připravený krém dáme do lednice vychladit, ovoce omyjeme a dáme okapat. V tuto chvíli si můžete udělat kávu a dát si chvíli pauzu. Pusťte si díl oblíbeného seriálu nebo pár neoposlouchaných písniček. Dejte těstu a krému tak dvacet třicet minut.


Vychladlé díly, které se nám v troubě pěkně nafoukly, podélně rozkrojíme.


A nyní přichází na řadu vychlazený krém. Poklademe jej na rozkrojené těsto a rozhodně s ním nešetříme.


Omyté ovoce nakrájíme na drobno nebo na plátky a vytvoříme jím druhou vrstvu na krém. Pak už stačí jen přiklopit druhou polovinou dílu z listového těsta a dozdobíme krémem, moučkovým cukrem a ovocem.


Dobrou chuť!

Máte rádi takovéto lehké dezerty? Jsou ideální na léto, jaké ovoce byste zvolili? A pokud recept vyzkoušíte, určitě mi pošlete fotografii, pochlubte se!



You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!