snídaně v Brně

by - 6:00

Před nedávnem jsem se tu rozohňovala, že v Brně si před osmou hodinou nemáte šanci dojít na snídani. Dát si kávu a přečíst si u toho čerstvé noviny. Včera jsem ale zašla do kavárny, o které jsem dlouho jen poslouchala a musím říct, že mě naprosto nadchla. Co víc, otevřeno mají už od sedmi hodin.


Pokud budete mít cestu do centra Brna, zamiřte určitě do Minoritské ulice, kde naproti kostelu najdete zajímavě laděnou kavárnu. Černý nábytek, proplétaná opěradla židlí ve světlé barvě a dvě podlaží nabízí dostatek prostoru a všem příchozím. Dřevěné obložení stěn má naštěstí světlou přírodní barvu, a tak zachovává vzdušnost prostoru, která k odpočinku s šálkem v ruce neodmyslitelně patří.

Snídaní je na výběr hned několik druhů a kdyby jste si nechtěli dát snídani, můžete sem zajít na vynikající zákusek a kávu. Na výběr jsou kávy z několika druhů, čaje taktéž ale i domácích limonád. Lednice je plná sladkých hříchů. Já jsem zvolila čokoládový dort s borůvkami, který byl nešizený. Byl výborný, plný chuti a ještě byl krásný na pohled. Řekněte sami...


A když sem zamíříte odpoledne nebo nad večerem, můžete si vybrat i z několika druhů koktejlů. Jedná se tedy o podnik, kam lze zajít po dobu celého dne. Personál byl příjemný, prostředí čisté a velkým plusem je karafa vody v nabídce. Sice za ní zaplatíte dvacet korun, ale je podávaná s ledem a citronem. Cenově bych řekla, že se kavárna řadí brněnskému průměru, neušetříte tu, ale rozhodně vás to nezrujnuje.

Na internetových stránkách jsem také zjistila, že nabízí ubytování tzv. bed and breakfast, což mě mile překvapilo a pokud bych na podobné místo při svých cestách narazila, asi bych neváhala.

Jaký dortík si nejčastěji dáváte v kavárně? A která káva se u Vás řadí mezi ty nejoblíbenější?

You May Also Like

6 komentářů

  1. Díky moc za tip! Vypadá to víc než dobře. Na stránkách mají otevírací dobu od 8:30, tak to je buď překlep nebo stará informace..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. google mi řekl, že od 7:00, tak se kdyžtak omlouvám za mystifikaci ;-)

      Vymazat
  2. Oooooo,krasna kritika barus,opravdu jak od profesionala:)...jenom to ctu a slintam blahem...ovsem s naslednym uvedomenim ze me ceka jeste celych 6 hodin v praci,kde mam sice taky lednicku ale jedine co v ni lze nalezt je mleko a kecup:):)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fuj, teď jsem si představila kombinaci mléka a kečupu, brrrr... neboj, doma si to vynahradíš ;)

      Vymazat
  3. dobrý vědět, že se tam vyplatí jít :) díky za tip

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!