česká integrace do francouzského kolektivu

by - 6:00

Čas letí jako splašený a já už jsem na stáži ve Francii měsíc, a tak jsem si řekla, že je třeba se víc integrovat. Inspiroval mě kolega, který minulý týden pekl pod záminkou, že si koupil novou troubu a že musíme ochutnat. A tak jsem si vybrala recept a rozhodla se, že také něco upeču. Aby se náhodou nestalo, že z toho vycouvám, napsala jsem v pátek (protože v pondělí mám školu a v práci nejsem) email celému oddělení, že se v úterý mohou těšit na ochutnávku České republiky. Upřímně, trochu jsem se v pondělí proklínala, hihi.



Nicméně jsem v po škole šla, posbírala věci v pokoji, naskládala je do tašky a na tři hodiny se přesunula do kuchyně. Studenti erasmu ze všech možných koutů světa chodili kolem mě jako mlsní vlci a vyzvídali, co peču, zda je to sladké a kdy se to bude konzumovat. Odpovědí, že je to pro kolegy do práce, jsem je zklamala, ale nedalo se nic dělat, netušila jsem, kolik nás bude, a tak jsem pro jistotu udělala koláče z dvojí dávky.


Podmínky byly bojové, bílky jsem do sněhu šlehala rukou, a to celkem osm bílků. Místo formy měla jednorázovou rádoby alobalovou formu a tak vůbec to bylo zajímavé. Nakonec jsem ale po tom všem úsilí z kuchyně odešla s dvěma koláči a napětím, zda to těm mlsným Francouzům bude chutnat.

Druhý den ráno jsem se vydala autobusem do práce, cestu jsem přežila a začala servírovat koláč. Všichni chodili okolo, slintali a obdivovali, jak jsem mohla nastrouhat měkké těsto. Pak už následovala ochutnávka, ze které byli všichni nadšení a ptali se i po receptu. Dokonce jsme se dostali tak daleko, že jsem jim vyprávěla i pohádku od Čapka O pejskovi a kočičce, jak pekli dort a medvěd jim ho snědl. Všichni jsme se nasmáli a já mám konečně pocit, že jsem se integrovala do skupiny. 

A důkaz (místo slibů), že jim chutnalo...tohle zbylo ze dvou koláčů, nutno podotknout, že si někteří i brali na večer domů!


Jak se integrujete v práci či ve škole do kolektivu Vy?

PS: Nezapomeňte na holubí soutěž a také už jsem založila poštovní galerii na fb stránkách blogu.

You May Also Like

7 komentářů

  1. skvely napad (a propagace domoviny:) J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, nechtěl se mi dělat štrůdl a nemám tu perníkové koření, proto padla volba na hraběnku :-)

      Vymazat
  2. díky, mimo jiné se podívej na FB blogu ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ani se nedivím, že si dali, vonělo by to až sem, nebýt těch monitorů :-)

    OdpovědětVymazat
  4. No super, fakt jsi to zrealizovala! Vypadá to fakt skvěle, doma tohle vůbec neděláme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, jak jsem odeslala mail, nebylo uniku ;-) nedelate? jako je pravda, ze ani u nas ve tride to vsichni neznali, alme je to vyborne ;-)

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!