film na podzim

by - 6:00

Podzimní dlouhé večery úplně vybízí k tomu, aby se člověk zachumlal do peřin nebo si v pyžamu a teplých ponožkách sedl k nějakému pěknému filmu. Měla jsem možnost v létě zhlédnout několik zajímavých, a tak Vám dneska přináším má doporučení na filmy do peřin, ke kávě či lahvi vína, ale pozor, nejsou to žádné novinky, jen tipy, které mě zaujaly.

zdroj

Jak jsem psala výše, budou to filmy, co jsem viděla přes léto při cestování napříč republikou mezi Brnem a domovem a také přináším dva filmy, které prostě miluju. Dneska ovšem nečekejte české filmy, na ty se dostane někdy příště.

42

zdroj
Jedná se o film s jednoduchým názvem a ze sportovního prostředí, zároveň se ale dotýká rovnosti mezi bílými a černochy v USA v polovině minulého století. Ukazuje, že už tehdy peníze hrály velkou roli a že se našel jeden majitel klubu, co měl "koule" na to jít proti proudu. Nutno podotknout, že jde o životopisný film, který je plný emocí a akce. Premiéru měl v roce 2013 a excelují v něm Harrison Ford a Chadwick Boseman.

Argo

zdroj
Tento film bych si nikdy sama od sebe nepustila, ale dostala jsem na něj tip od Lucky (kterou tímto zdravím). Film se odehrává v USA a v Íránu, Ben Affleck zde hraje vyvaděče a snaží se zachránit rukojmí, kteří při nepokojích zůstali uvězněni na ambasádě. Co všechno musí podstoupit a jak si získat důvěru okolí, to všechno je směsice, která dělá film zajímavý a napínavý. Taktéž se jedná o relativně nový kousek, a to z roku 2012, takže se brzy (možná už se objevil) objeví na domácích obrazovkách, jak tuším, tak ho rozhodně neopomiňte.

Podfukáři

zdroj
Film o kouzelnících, je vtipný, plný akce a těžko rozeznáte realitu od podfuku. Vtáhne Vás a až do konce neotrhnete oči od obrazovky. Slušiví kouzelníci jsou pronásledováni charismatickým policistou a jejich nápady neberou konce. Zda nakonec skončí ve vězení nebo se k nim policista přidá, to si musíte zjistit sami, rozhodně ale tento film z roku 2013 patří mezi ty, na které se ráda podívám znovu (a znovu, hihi).

Nedotknutelní

zdroj
A na závěr jeden flashback, o filmu z roku 2011 jsem poprvé psala tady a hned po prvních větách Vám musí dojít, že už je to vážně dlouho. Pochybovala jsem, že by se film z francouzské produkce dostal do Čech, ale příběh je natolik silný, že se tak stalo. Film doplněný o skvělou muziku a plný brilantních dialogů, pozor, i v českém dabingu, je potřeba vidět. Pokud jste tak zatím neučinili, rozhodně neváhejte!

Tak, to je z dnešních tipů vše. Jaký film oslovil naposledy Vás?

PS: Nezapomeňte poslat pohled o francouzský baliček, info zde, a obdržená psaní se objeví na FB blogu, tady.

You May Also Like

7 komentářů

  1. Díky za tip, to jsem ještě neviděla ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju moc za milý komentář na mém blogu, moc potěšil :) Jsem tvůj nejnovější follower :)

    Jinak pěkný článek - já skoro žádné dobré filmy neznám a ani se na ně nedívám, ale aspoň teď mám nějakou inspiraci! :)

    Berry The Blue

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemáš zač ;-) a také děkuji za komentář :-)

      Vymazat
  3. Podfukáři a Nedotknutelní už několik měsíců čekají v PC na svou chvíli, ale já na to prostě nemám čas :( Moje tipy asi znáš, ale jestli ne, budou se ti líbit! ;) Všemocný a Dokonalý trik, to jsou moje srdcovky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To neznám, ale vyzkouším je, díky za tipy ;-) Já jsem obvykle u filmů marná, protože usnu po dvaceti minutách :-D

      Vymazat
  4. Zajímavé, nějaké filmy jsem určitě ještě neviděla, tak snad na ně dojde... Jinak Podfukáři mě taky dostali :D Hned bych se na to koukla znova... Většinou se musím přemlouvat, abych si pustila nový film :D

    Mno, musím přidat Yes mana, pro ty, kteří mají rádi Jima Carreyho... Za posledních pár let jsem ho viděla mockrát... a stejně mě vždycky pobaví... a popostrčí něco dělat :)

    Zuzu

    OdpovědětVymazat
  5. Nedotknutelní je super film! Taky můžu všem doporučit.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!