pracovní cesta na dvou kolech

by - 6:00

Ne, doopravdy si nedělám srandu, jely jsme s mojí vedoucí a dalšími dvěma kolegyněmi na pracovní cestu na kolech a řeknu Vám, že to byla zase jednou akce! Nejdřív to vypadalo, že vůbec neodjedeme, pak že nedojedeme a nakonec se nám nechtělo zpátky. No bylo to zajímavé...

zdroj
Minulý týden jsme si domluvily rendez-vous a přišlo nám hrozně vtipné jet na firemních kolech a tím jít i tak nějak příkladem zaměstnancům, aby si na své služební cesty nebrali auto, ale jeli na kole. Prvotní idea tedy byla jasná a když jsem dneska ráno přišla do práce, začly se dít věci. Já a ještě další dvě kolegyně jsme neměly podepsanou Chartu uživatele, která je potřeba k tomu, aby náš badge (takový čip) byl kompatibilní se zámkem od kolárny. Takže jsme vyřizovala podpisy, ale stejně bylo pozdě. Naštěstí třetí kolegyně měla čip zprovozněný, a tak jsme se do kolárny dostaly.


Za normálních okolností je tam pět firemních kol k dispozici zaměstnancům pro jejich služební přesuny a na cestu domů a zpět do práce. A jasně, že tentokrát si někdo dvě nutně potřeboval půjčit. Co teď? Jsme čtyři a kola jsou tři, chm... Naštěstí nenásledovala dlouhá úvaha, naproti firmě jsou kola od VéloStar, což jsou kola volně k dispozici za předpokladu, že je máte předplacené. Jedna kolegyně naštěstí měla, hádejte která... Ano, ta, co jí čip do kolárny funguje (jaká ironie).

Ještě jsme zapózovaly pro interní plátek a mohly jsme vyrazit. Byly jsme na cestě sotva pět minut a jedna volala, že má problém, zastavila se, a tak jsme se zastavily i my. Spadl jí řetěz a zasekl se mezi kotoučem a rámem kola. Kdo myslíte, že to opravoval? Přesně, ubohá stážistka, ne, kecám. Když jsem viděla, jak tam s tím zápasí, tak jsem jí šla pomoct a ono to vyšlo. Zašpiněná jako prase jsem tedy dojela na schůzku, kde jsme pořešily vše, co jsme potřebovaly a sháněly jsme se po obědě.

Sice neměli kantýnu (na tu naší by stejně neměli, hihi), ale stál na jejich parkovišti stánek s palačinkami, a tak jsme se k němu nahrnuly, objednaly si menu a nechaly se obskakovat. Já měla slanou galette s ovčím sýrem a rajčatama, sladkou s domácí čokoládou a vše jsem to spláchla cidrem (vol 5,5%), why not

Asi nemusím říkat, že se nám zpátky moc nechtělo, ale musely jsme. Cesta zpět byla naštěstí v pohodě, bez nehod, a tak jsme dorazily docela rychle, jen jsem byla zpocená jak ten čuník a říkala jsem si, že je škoda, že nemáme v práci sprchy. Nicméně mě tahle zkušenost přivedla k tomu, že když už jsem podepsala Chartu, tak si sem tam kolo na přesun práce-kolej a kolej-práce půjčím.

Jak jezdíte do práce Vy? A co říkáte koloběžkám, které se vrací zase do módy?

You May Also Like

8 komentářů

  1. To je super, tohle by se mělo zavést všude :-) Jen nechápu, že nemáte sprchy v práci, to by měli pořídit :-) BTW: nevím, jak bych jela na služebku z ostravy do práglu nebo frankfurtu na kole :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nevím, proč tam nejsou, holt se nedá nic dělat... Z Ostravy do Frankfurtu? No, leda na elektrickym :-D

      Vymazat
    2. To by ovšem byla služebka na měsíc, že jo :D

      Vymazat
    3. No přítel sice sprchy v práci má, ale zase jim nepůjčují kola, takže člověk si nevybere :-)

      Vymazat
    4. nemuzeme mit vsechno :-D

      Vymazat
  2. Tak to je parádní :) Ráda jezdím na kole, takže bych to určitě využila, akorát bohužel u nás nejsou moc města přizpůsobena cyklistům :( Škoda..

    A tu palačinku bych si hned dala :D

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, u nás bych se bála vjet do provozu, ono ani tady to není růžové, ale to hlavně kvůli řidičům aut... Jo, palačinka byla výborná ;-)

      Vymazat
  3. Týjo, to je stejně skvělý zážitek.. Hlavně když to dobře dopadne, že? :D ňam, jinak mám strašný hlad a palačinku bych si dala všemi deseti. :) Zuzu

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!