když se vydáte na cestu za svým cílem...

by - 6:00

Dlouho jsme tu neměli vyprávěcí článek a já bych se s Vámi chtěla podělit o jednu emoci, kterou jsem pocítila během posledního týdne několikrát a myslím, že by to mohlo pomoci i Vám - jde o podporu a motivaci, tak čtěte dál!

zdroj
Aby se člověk posouval v životě, ať už osobním nebo profesním, dál, musí si dávat cíle, klást na sebe požadavky a být na sebe čas od času přísný, aby se dostal na vysněné místo, práci či váhu a mohl na sebe být pyšný do té doby, než si vytyčí další cíl. K tomu, aby své rozhodnutí dokázal zrealizovat ale potřebuje hodnou dávku podpory, která bohužel není samozřejmostí.


zdroj
Jak jste si mohli přečíst v minulém článku, březen je pro mě měsíc, kdy začínám se svojí proměnou. Více se dočtete tady. Proč to ale zmiňuji tady? Nikdy jsem nebyla hubeňour, vždy jsem měla nějaké to kilo navíc, ale dokážu si dovolit říct, že jsem je uměla a i nadále umím nosit. Samozřejmě, doma chtěli mít úspěšnou a krásnou dceru a vnučku, a tak jsem se čas od času, někdy i častěji, dozvěděla, že bych se sebou měla začít něco dělat. Dokonce jsem k jedněm narozeninám dostala knížku o hubnutí. S příchodem puberty a mým odchodem z domova se tyhle poznámky postupně vytrácely. Když jsem ale přišla s tím, že chci najet stávající režim, odpověď byla nečekaná: "Počkej až po Velikonocích, vždyť si nebudeš moct nic dát," "Počkej, až vyjíme ledničku, je plná věcí, co máš ráda," "Neměla bys to přehánět," a takhle bych mohla pokračovat dál. Nehledě na otázky, co teda budu jíst a tak. No, nebudu Vám lhát, na tvrďáka jsem to obrečela, protože to jsem dělala vždycky, vyplavuji si tím emoce, abych nevypustila z pusy nic, co bych chtěla vzít zpátky.

zdroj
A tak se stalo, že navzdory okolnímu nesouhlasu jsem se vrhla na svou vlastní cestu a i když stále slýchám pochyby, tak jdu dál a věřím. Držím mě u toho motivace, která musí být samozřejmě silná, protože jinak bych podlehla. A co je mou motivací? Pro mě osobně je to fotka stará asi sedm let, do jejíž podoby bych své tělo chtěla přiblížit a hlavně pocit spokojenosti ve svém těle. Co víc dodat? Stačí to? Na pár dní možná, ale jak si tu motivaci udržet, za týden jste se do momentálního stavu, který chcete změnit nedostali, takže ani změna nenastane za týden.

zdroj
Takže jaké jsou mé tipy, jak si motivaci udržet? Fotku nebo nějaký popisek cíle, kterého chcete dosáhnout si dejte na viditelné místo, někam, kde to uvidíte každý den. Pokud Vám to pomůže, pište si deník, buďte k sobě kritičtí, ale zároveň se nebojte pochválit. Poplácejte se po ramenou i za zdánlivé maličkosti. Snažte se udržet si pozitivní mysl. Ano, přijdou chvíle, kdy začnete pochybovat, zda to má cenu, ale nesmíte podlehnout! Klidně si někam napište důvod, proč jste se změnou začali, proč chcete cíle dosáhnout a co si od něj slibujete. A ve chvíli plné pochybností si tyhle body připomeňte. Nadechněte se a konejte. Nebude to vždy jednoduché a možná ani příjemné, ale je lepší se vybrečet na záchodě a bojovat dál, než prohrát boj sám se sebou!

zdroj

Jak Vy se motivujete? Jaké jsou Vaše hnací motory? Podělte se o to v komentáři.

You May Also Like

7 komentářů

  1. Držím to palce. Znám to moc dobře sama, když ti nikdo nevěří a všichni si myslí, že jsi jenom naivní snilek. Je třeba se na ty lidí prostě vykaslat a vůbec se s nimi o tom nebavit, pokud té chtějí jenom kritizovat. Musíš tu sílu najít sama v sobě a pevné se ji držet :) pak zvladneš všechno :)

    OdpovědětVymazat
  2. Barčo to je fakt překrásný článek!! Je fakt, že rodina si často neuvědomuje, jak svými poznámkami ubližuje... Moc Ti držím palce, aby Ti motivace vydržela!! :-*

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!