Třetí týden s whole30

by - 17:02

Je to neuvěřitelné, další týden na whole30 je za mnou a já se posouvám do druhé poloviny. Dneska se podíváme na to, jaký byl můj třetí týden s W30, co se s mým tělem děje a jaké mám vize do budoucna.

zdroj: pinterest.com
Každé jídlo dne si užívám a na každé jídlo dne se těším. Miluju snídaně a miluju vajíčka, proto si tento režim vážně užívám a ani po třech týdnech jich nejsem přejezená. Začínám být flexibilní i k programu, takže pokud nemám čas snídat doma nebo u přítele, v klidu se najím ráno v práci. Nevěřili byste, jak slintají mí kolegové, když vidí, jak si snídani připravuji nebo nesu ke svému stolu. Vždy slyším to samé: "Kdyby mi to tak někdo připravoval!". A o tom to je, každé jídlo promýšlím, plánuji a vytvářím si k němu vztah.



Varianty obědů jsem stále nevyčerpala. Dokonce jsem našla variantu studenou pro případ, že jsem večer fakticky unavená a nebo líná si jídlo připravit. Makrela se zeleninou vzbuzovala zájem i u mých kolegyň. V druhém týdnu jsem poprvé ochutnala batáty v pyré ke krůtímu plátku obaleném v bílku a lískových oříšcích. Bylo to boží! Květákové či brokolicové pyré jsou už mými stálicemi, poprvé jsem ale vyzkoušela květákovou rýži k sobotnímu obědu. Mamka připravovala ptáčky, mě udělala speciální kousek, ve kterém buřta nahradila pršutem a ptáčka dala stranou před zahuštěním omáčky. Rýži jsem si připravila už sama. Chtěli byste článek i na některá jídla, která jsem objevila během W30, třeba květákovou rýži?


Rozšířila jsem své kulinářské umění o domácí paštiku. Vždy jsem jí chtěla zkusit a nikdy jsem na to neměla odvahu. Ve výběru povolených jídel při whole30 jsem si ale řekla, že to zkusím. Chcete recept? Měla jsem začátečnické štěstí, má první várka chutnala rodině, muži i kolegyním - jedna mi za ní dokonce chtěla zaplatit. Trochu jsem se bála, když jsem zkoušela druhou várku, ale i ta se vyvedla, takže jsem spokojená! Další zkouškou, kterou jsem úspěšně zvládla, bylo setkání s přáteli. Musela jsem se najíst venku a odolat lákadlům v tom velkém světě. Na jídlo jsem se vydala do Delmartu na salát, do kterého jsem si nechala namíchat jen to, co můžu. Místo našeho setkání byla vinárna, kde jsem poslušně celý večer pila vodu a naštěstí mám tolerantní přátele, kteří mou situaci chápou a nepřemlouvali mě k porušení pravidel. Dokonce jsme se na téma whole30 pobavili víc do detailu.


I během třetího týdne přicházely změny, moc jsem s nima nepočítala, ale postavila jsem se k nim čelem. Střídaly se dny, kdy se mi narovnaly střeva se dny, kdy mi bylo trochu těžko a nešlo mi jít na záchod. To ale svědčí o tom, jak střeva pracují a jak dochází k jejich čištění. Tyto problémy jsou běžné a mohou člověka doprovázet i ve čtvrtém týdnu. Krom toho jsem musela čelit dalšímu problému, ve čtvrtek ráno jsem se probudila se zablokovaným krkem, takže jsem vlastně celý týden necvičila. Dneska je úterý a stále nejsem mobilní tak, jak bych si představovala. Na vrch ještě dorazila teta Irma, měla jsem své dny, během kterých mívám neskutečné chutěa jsem schopná stláskat různé věci. To byla pro mě asi největší výzva, protože chutě jsem měla pořádné. Každopádně, když už se mi je nepodařilo zahnat pitím, zaháněla jsem je kousky povolených potravin, většinou zeleninou, takže jsem ani neměla tak černé svědomí.

Celý program se mi tak nějak dostává pod kůži, začínám se bavit čtením etiket zboží v krámech. Je celkem smutné, co se do některých potravin dostane a já jsem ráda, že jsem se z tohoto kolotoče alespoň trochu vyvázala. Upřímně, pečivo mi trochu chybí, když je nehůř, čuchnu si k němu a trochu ty choutky utiším. Chybí mi mléčné výrobky, které by rozšířily výběr potravin a rozhodně by má strava byla variabilnější, nic to ale nemění na tom, že jsem rozhodnutá program dokončit a dokonce se mi v hlavě rýsují scénáře o tom, jak to chci dál! Vzhledem k tomu, že jsem v tomto ohledu začátečník, chci si do úvodu pořídit ještě pár knížek, a to Svoboda v jídle, kuchařku od Janičky z Curkfree a kuchařku Jíme zdravě. Většinu jsem si byla prohlédnout k knihkupectví a líbily se mi. Chci se inspirovat hlavně v oblasti dezertů a sladkých lahůdek, pro které mám slabost a vím, že stoprocentně se jich nikdy nevzdám, a tak jejich zdravá varianta by mohla být cestou, jak si sladké užít ale tolik nehřešit. 

Mám před sebou ale ještě deset dní a zařazovací fázi, tak uvidíme, co přinesou!

Napište mi do komentáře, co tomu říkáte?


You May Also Like

1 komentářů

  1. Ahoj můžu se zeptat čím jsou plněné ty papriky? Jinak jídlo vypadá opravdu zdravě skoro jak z nějakého takového jídelníčku. Poslední dobou se snažím vařit taky trochu zdravěji teda když mi to čas dovolí. Jinak díky za tip a článek.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!