kde co zakousnout

by - 6:00

Dneska jsem si vyšla do města. Chtěla jsem si udělat radost v jednom z brněnských sekáčů a ještě stihnout oběd před nástupem do práce, který jsem měla v jednu hodinu. Bylo docela horko, ale sem tam foukl vítr, a tak mi lehké nakupování ani nevadilo, což se obvykle v horkých dnech stává. Úspěšná jsem byla i nebyla. Pořídila jsem si slušivou halenku za padesát, chtěla jsem ještě nějaké "polo" triko pro mého milého, ale nic jsem nenašla. Po tomto napůl úspěšném hledání jsem se dala na lov oběda...


...to byl pomalu stejný oříšek jako najít něco pěkného na sebe v sekáči. Na každém rohu je pizza, kebab, párek v rohlíku, ale co když chcete něco dobrého, co by mělo nějakou výživovou hodnotu? To už je problém. V Brně je jedna bio restaurace, (určitě není jediná, ale je jedna, kterou znám), Rebio, kde bylo na můj vkus dost lidí a já chtěla navíc něco do ruky, což v tu chvíli tam nic neměli. Proto jsem odešla s nepořízenou. Co teď? Na nádraží, kde mají v jednom stánku dobré bagety, se mi nechtělo, a tak jsem bloudila ulicemi centra Brna a doufala v zázrak. A on přišel! Nevím, jak se to jmenuje, ale jedná se o pekařství na Kobližné ulici. Má staré domovní znamení, jak jinak než ve tvaru rohlíku. A poslední poznávací znamení je, že naproti je nějaký fast food point či co.

Mají klasickou nabídku pekárenských výrobků, ale navíc Vám namažou bagetu dle Vašeho gusta. Kdo by to nebral? Můžete si vybrat pečivo, pak to, čím Vám jej namažou a čím obloží: několik druhů sýra, několik druhů šunky, čerstvou zeleninu, vařené vajíčko a já nevím co ještě. Byla jsem velmi příjemně překvapena milou obsluhou, rychlou obsluhou a samozřejmě čerstvostí surovin.

Já osobně jsem měla vícezrnnou bagetku s lučinou, uzeným sýrem, rajčetem a okurkou. Oblohu mají na váhu a 100 g vyjde na 25,- Kč. Dohromady s bagetkou jsem platila 35,- Kč, což se někomu může zdát hodně, ale za čerstvou bagetu podle Vašeho přání mi to přijde jako dobrá cena a za ten pocit, že se neláduju něčím smaženým to stojí!

Co vy na to? Je to vysoká cena nebo byste s chutí takovou službu využili? Znáte nějaký podobný podnik?

You May Also Like

1 komentářů

  1. Dobrá služba, ještě jsem na žádnou podobnou pekárnu, kde by tohle nabízeli, nenarazila :) A cena taky není nejhorší, když vezmu v potaz kolik stojí balené bagety ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!