Personifikovaný servis

by - 6:00

Trochu krkolomný název, co? Také se mi zdá, ale ono to tak doopravdy je. Dneska přicházím s článkem z rubriky, jak na... Je to takové malé "do it yourself", které moc nestojí, ale zato udělá velkou radost. Já takto tvořila vánoční dárky a měly úspěch, tak jdeme na to!


A co budeme potřebovat? Čistý porcelán, hrneček, talířek, misku nebo klidně celý servis, to záleží na Vás, pak už jen staré noviny jako podložku a speciální fixy na porcelán. Sehnat se dají v různých barvách ve výtvarných potřebách nebo obchodech pro šikovné ručičky a stojí kolem stokoruny.



Já jsem tentokrát malovala na hrneček z IKEA, který stál v řádu desítek korun. Rozhodně to nebyla investice, která by mě zrujnovala nebo by mě mrzela, pokud by se dílo nepodařilo. Přesně takové objekty si vyberte na začátku, na kterých si to natrénujete.


Připravíme si všechny nezbytnosti, ale něco nám chybí. Co? No, přeci nápad, myšlenka, co budeme kreslit. To je dobré si ujasnit předem, pokud děláme něco většího. Na internetu je spousta inspirace, stačí zadat například "painted cups" a google Vám vyhodí na tisíce variant. Vy se ale držte své soudnosti a také toho, pro koho daný výrobek bude.


Já jsem tentokrát napůl psala a napůl malovala. Fixu je potřeba před použitím protřepat a zatlačit na hrot. Stříbrnou a zlatou mám už víc jak rok a jsou stále funkční. Navíc jsem si kupovala barvy, které se dají zapéct v troubě, aby pak barvy dlouho vydržely.


Po namalování a napsání stačí nechat výrobky 24 hodin zaschnout, a pak je cca půl hodiny péct v troubě na 150°C. Poté je budete moct mýt i v myčce, což já stejně nedělám, protože ji na bytě v Brně nemám, ale kdybyste tak náhodou činit chtěli. Pak už stačí jen dáreček pěkně zabalit a můžete jej předat.

Tak co, zkusíte to? Znáte tuto techniku? Používáte jinou?

You May Also Like

1 komentářů

  1. Už dávnejšie som to chcela vyskúšať :D Ale vidím to tak, že si nejaký originálny hrnček určite vyrobím :))

    Life-by-romi

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!