zdravé karbanátky

by - 6:00

Jarní detoxikační kůra, kterou držím, Vás hodně zajímá. Chodí mi spousta dotazů o tom co a jak. Hodně otázek ale také míří k receptům, a protože jsem Vám je i slibovala, dneska s nimi začneme. Jako první jsou na řadě zdravé karbanátky z druhého týdne. Více o něm najdete tady a teď už k receptu!


Tento recept pro mě znamenal po dvou týdnech maso na talíři, a tak jako správný masožravec jsem se hodně těšila. Netušila jsem, co mě čeká, v rozpisu stálo kuře s celerem, ale věřila jsem ve výhru, a ta také přišla!

Suroviny (pro 1 osobu, 5 malých karbanátků):
1 kuřecí prsní řízek
celer, množství odpovídající masu, tedy poměr 1:1
kurkuma
sůl
pepř
mletý kmín
žloutek
olej
zeleninu dle vlastního výběru na salát

Postup:
V původním receptu stojí: naložte maso den předem. Ani jednou jsem to neudělala. Prostě jsem po snídani naložila maso na oběd. Kuřecí řízek si nakrájíme na kostičky, posypeme kurkumou a zalijeme kapkou oleje. Vše promícháme a maso dáme do chladu uležet. Celer oloupeme a taktéž nakrájíme na kostičky.


V čase přípravy oběda vyndáme maso z lednice, připravíme si zbylé suroviny, tedy žloutek, sůl, pepř a mletý kmín. Vše buď umeleme nebo umixujeme. Vznikne těstíčko, že kterého vytvarujeme karbanátky. Ty pak osmažíme na oleji. Co se týká oleje, Mačingová uvádí olivový, ale já vše dělám s řepkovým. Má téměř stejné vlastnosti a já jsem na něj zvyklá. 


Pak už stačí jen nakrájet zeleninu na salát. Já jsem měla ledový salát, okurku, kapii a rajče. Nic náročného, ale výsledný efekt byl skvělý. Veškeré chutě se krásně propojily a já si užila výborný oběd.


Tak co, zkusíte to? Pokud ano, napište mi, jak Vám karbanátky chutnaly nebo se pochlubte fotkou. A ještě jedna otázka na závěr, jaký používáte olej?

You May Also Like

11 komentářů

  1. Tak tato kombinace mi přijde hodně zajímavá. Mě samotný celer přijde šíleně aromatický, takže se mi zdá, že musí tu chuť přebíjet. Ale asi to tak tedy není, že? :) Jinak bych se chtěla zeptat na tu kurkumu, jakou to má chuť? Já jsem to snad nikdy neochutnávala a připomíná mi to kari.. Jinak olej používám do salátů, marinád apod. olivový (výborný je z M&S) a jinak slunečnicový. Dobrý je také rýžový nebo arašídový, ale ten dávám třeba do müsli sušenek :-) Měj se :) Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celer je hodně aromatický, ale v tomto receptu se to tak nějak skloubí s ostatními chutěmi a výsledek je moc fajn ;) Kurkuma se dá nahradit kari a je to něco jako žlutý zázvor, ale nepálí to tolik bych řekla, no, samotné jsem to nechutnala :D Co se týče olejů, tak do salátů mám také ráda dýňový, chutná ořechově. :)

      Vymazat
  2. Vyzerajú chutne :) pekný príspevok

    OdpovědětVymazat
  3. O Macingovy si teda myslim svoje (nefandim alternativam a detoxum, jsem pro racio pristup)l, ale tenhle recept vypafa dost dobre, zkusim!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nefandím extrémům a ani Mačingové jsem dlouho nefandila, ale začala jsem mít obtíže, o kterých jsem psala v prvním článku o detoxu, a protože jsem se nechtěla cpát práškama, zkusila jsem tohle :) a díky tomu jsem objevila několik super receptů jako je tento ;)

      Vymazat
    2. Aha, aha, tak to nemam uplne info od zacatku :) kazdopadne pokud ti to vyhovuje, tak jedine dobre, a kdyz to treba i pomohlo ;) Ja jsem asi spis ten konzervativnejsi typ a hlavne pak me zajima "co potom" - tak doufam, ze das report i jak na to navazes. Ted jsem cetla dalsi clanek a musim teda rict, ze to jidlo je docela lakave...mnam, to kure bych si dala :D

      Vymazat
    3. Neboj, report, co bude potom podám. Tohle beru jako start a chystám se pokračovat ;) Takze stay tuned :)

      Vymazat
  4. s mäsom som takéto zdravé ešte nerobila, musím skúsiť :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  5. To bych si dala hned i bez detoxu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já u nich také zůstanu i nadále ;) Je to mňamina!

      Vymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!