Jak jsem se ocitla v Holandsku?

by - 6:30

Vy, kdo mě sledujete na instagramu už to víte a jsem ostuda, že na blog to píšu až nyní, ale je to tak. Na konci září jsem se přestěhovala do Holandska, ale protože mám ráda, když jdou věci za sebou v tom pořadí, kdy se staly, dneska se s Vámi podělím o to, jak jsem se tu vlastně ocitla a co tu dělám.


Z blogu i instagramu víte, že do Holandska jsme jezdili pravidelně za našimi přáteli, kteří brzy oslaví čtvrté holandské výročí. Sami sem předtím jezdili zase za svými přáteli. Vždy, když jsme je tu navštívili, zamilovali jsme se. Mně osobně Holandsko připomíná mou milovanou Bretaň, svou architekturou a přírodou, jen jídlo je v Bretani lepší.

Loni touto dobou jsem začala cítit, že v tehdejší práci už to není to, co to bývalo. Že už se tam netěším jako dřív. Že pociťuji velkou únavu, začínám pochybovat o rozhodnutích své manažerky a že mi ta práce víc bere, než dává. Zároveň jsem si ale uvědomovala, že v ní mám velké zázemí, jistotu smlouvy na dobu neurčitou a že si nejsem jistá, za co bych ji chtěla vyměnit. Po Novém roce se mé rozčarování stupňovalo a já začala spřádat plány o tom, co a jak změním. Zkusila jsem se i přihlásit na jiné pozice, ale nepoštěstilo se mi. Možná, díky bohu, protože na mě čekala větší pecka! 

Se svými pocity jsem se svěřovala kamarádce z Holandska a ta to jednoho krásného dne nevydržela a povídá: "Tak to pojď zkusit k nám do firmy, my schopné lidi stále hledáme." Tehdy jsem to nebrala vážně, zasmály jsme se tomu a já zapomněla. O pár týdnů později nastal ale zlom, rozčílení z práce, situace, která se mi zdála neúnosná a já se rozhodla pro radikální změnu. Kamarádky nabídka, během probírání stávajících potížích, přišla znovu s tím, že očekává můj životopis.

Celé jsem to ale nejprve probrala s Tomem, nejsem sama a nemůžu a ani nechci rozhodovat za nás za oba a vztah na dálku napříč Evropou jsem už zažila a rozhodně to není nic, co bych chtěla prožívat znovu. Tom na možnost přestěhování se do Holandska bez dlouhého rozmýšlení nadšeně kývl, a tak jsme začali spřádat plány a já v polovině června poslala životopis.

Chvíli to trvalo, ale začátkem července jsem měla první pohovor po telefonu. Následoval standardizovaný pohovor od firmy Gallup - to Vám byly nervy, po třech hodinách spánku v pátek ve čtyři odpoledne jsem byla vyřízená, ale měla jsem štěstí a uspěla jsem. Poté už následoval osobní pohovor přímo v Amsterdamu, kdy jsme začali v deset hodin a v jednu už jsem měla práci. Bylo to v pondělí a já ve středu dala v Praze výpověď.

A co tu dělám? Opět ve financích, na podobné pozici jako v Praze. Jsem spokojená? Asi takhle, je těžké zatím cokoli hodnotit, protože jsem stále pod vlivem zařizování různých věcí, ale rozhodně toho rozhodnutí a ani té změny nelituju. Mám za sebou zkušební dobu a jsem zvědavá, co všechno to ještě přinese, a tak se snažím nehodnotit a zůstat otevřená všemu, co přijde.

Tak a už to víte! Nebojte, není to všechno, chci s Vámi podobně jako ve Švýcarsku sdílet své zážitky z Holandska, ať už se bude jednat o výlet či zajímavost ze života. Co by Vás zajímalo, na jaká témata se těšíte?

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!