Jaké poslouchám podcasty?

by - 6:00

Ano, i já jsem podlehla vlně podcastů. Jako se vším to nebylo hned na začátku, ale někdy v dubnu jsem jim pomalu přišla na chuť. Mám s nimi akorát jeden problém, protože jakmile si je pustím a něco u toho dělám, stává se, že přestanu vnímat slova a tedy rozumět obsahu, takže pokud poslouchám mluvené slovo, nesmím u toho většinou nic moc dělat. I přes to jsem si jich ale celkem dost oblíbila a rozhodla jsem se, že se s Vámi o ně podělím.


Jako první jsem si do uší pustila Martinu Buckovou aneb The Buca Talks, což je slovenský podcast, ale Martina ráda zahrnuje slovenská i čeká slovíčka do svého repertoáru, neboť žije s Čechem Honzou Kavalírem, kterého můžete znát z jeho podcastu nebo i fitness světa. Ve svém podcastu vypráví Martina o nejrůznějších tématech, o strachu, o lásce, o životě, o boji s ALS, které Honzovi před dvěma lety diagnostikovali, o sexu a mnohém dalším, takže pokud nemáte problém se slovenštinou, můžu doporučit.

Další podcast na sebe nenechal dlouho čekat, My dvě jsem poslouchala od prvního dílu a stále vyhlížím další. Za podcastem My dvě se skrývá Dominika a Dita, dvě kamarádky, které moc ráda poslouchám, přestože holky už dlouho nic nevydaly. Jejich témata jsou opět ze života a jsou mi blízká, často jsem se při jejich poslechu smála v mhd a měla, co dělat, abych se nesmála nahlas. 

Na podcast U kulatého stolu jsem narazila na youtube, hodně podcastů se dá poslouchat také tam. U kulatého stolu vedou dva kluci, kteří si zvou do studia různé lidi. Mě osobně asi nejvíc zaujal díl s Jankem Rubešem, ale najdete v jejich repertoáru také rozhovor s panem Ovčáčkem, modelkou či režisérem Kazmova pořadu. Ale přiznám se, že nemám poslechnuty všechny díly jako u předešlých dvou pořadů.

Podobný formát podcastu mají i bráchové v Brocast, kteří si zvou různé hosty a rozebírají s nimi nejrůznější témata. Dobré je, že jejich podcasty trvají hodinu a výš, takže se s hosty dostanou i mimo obvyklá témata. Asi nejlepší podcast od nich byl pro mě rozhovor s Petrem Márou či Janou Bílíkovou. Zároveň mi ale kluci také rozšiřují obzory, protože člověk má tendenci se uzavírat do své bubliny - jedním z nejzajímavějších byl Psychedelický speciál s Evou Césarovou. Já osobně jsem psychedelika nikdy nezkusila, ale dozvěděla jsem se o nich spoustu zajímavého.

Možná znáte Petra Ludwiga, který napsal knihu Konec prokrastinace. Tak tu jsem nečetla, ale jeho podcast Deep talks mám celkem ráda. Zve si zajímavé lidi a ptá se jich na otázky, které běžně nedostávají. Vzpomínám si třeba na rozhovor s Martinem Šonkou nebo Jaroslavem Kmentou. Přiznám se ale, že opět nemám poslechnuty všechny díly třeba i proto, že mě některý z hostů nesedí nebo téma nezajímá, ale snažím se vystupovat ze své bubliny, i když to není jednoduché.

Když jsem loni začala uvažovat o tom, že se budu makeupu věnovat profesionálně, dostala jsem tip od kamarádky na podcast Mladý podnikatel. Jeho poslechem můžete získat znalosti a informace o tom, jak to na českém trhu v podnikání chodí, na co si dát pozor a třeba se nechat i inspirovat příběhy, které tam sdílí lidé z praxe. Myslím, že je to jeden z nejdéle existujících podcastů u nás, a tak nemám poslechnuty všechny díly. Zároveň se momentálně o toto téma tolik nezajímám, proto se přiznám, že už nevyhlížím každý nový díl.

No a nyní to trochu odlehčíme, i když zůstaneme u podobného tématu. Podnikání a osobnímu rozvoji se také věnuje podcast Aleny Šafratové Škola stylu. Alena je majitelkou a hybatelkou všeho, co se za Školou stylu skrývá a svým posluchačům radí v otázkách změny povolání či dokonce oboru. Dost často čerpá ze svých vlastní zkušeností či průzkumu ve svém okolí. Alena je svá, její podcast je zábavný, ale musím na něj, respektive na ni, mít náladu.

V září tohoto roku se s podcasty na české scéně roztrhl pytel a já každý den cestuji do práce a z práce. Knih tu zatím nemám mnoho a ne vždy ve vlaku sedím, takže ne vždy mám prostor ke čtení. Podcasty jsou v tomto směru ideálním kompromisem - můžu koukat z okna a zároveň poslouchat. Další podcasty, které najdete na mém seznamu, jsou následující:

  • Kdepa copa - dílo Markét Vaňourkové, jejíž youtube kanál jsem sledovala, ale už ho nenajdete, protože jej Markét zrušila. V podcastu se věnuje jiným tématům a víc se otevírá. Občas s Markét nesouhlasím, ale copak musíme všichni se všemi souhlasit?
  • Ženám - podcast od Markéty Frank a její kamarádky Anet, je milý, zatím vyšlo ale jen pár dílů
  • Balanc - podcast o tom, jak si v životě najít a zachovat rovnováhu
  • Kachny na tahu - vtipný podcast o vztazích, o sexu a o životě, ideální na pochmurné ráno, protože z něj vás zaručeně vyléčí
  • Ve vlastní šťávě - miluji jídlo, je třeba něco dodávat?
  • Started from the bottom - podcast, který vede Gabriela Hecl. Jsou to rozhovory, neposlouchám všechny, ale opět si jeho poslechem rozšiřuji svou bublinu
  • For better me - podcast, který vás donutí se trochu zamyslet nad tím, co děláme, proč to děláme a zda si tím vlastně neubližujeme
  • Se ségrou - holky z A cup of style sleduju už dlouho, proto jsem začala poslouchat i jejich podcast, který je milý stejně jako holky
  • Linka - nejsem vášnivým milovníkem ani Terezy Salte a ani Kovyho, ale jejich kombinace mi nevadí a občas se při jejich posledu docela zasměju
Není to můj kompletní seznam, ale jsou podcasty, u kterých si stále nejsem jistá, zda je budu poslouchat, zda si mě získají, proto si je prozatím nechám pro sebe. Tak a to je pro dnešek všechno. Znáte mnou zmíněné podcasty? Posloucháte nějaké? Podělte se do komentářů o Vámi oblíbené.

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!