Boubelení s Mončou Gavlovskou

by - 6:00

Dnešní článek se bude po delší době věnovat boubelení, které se sice na blogu neobjevovalo, ale to neznamená, že na sobě nemakám. Skvělým důkazem toho je můj instagram, pokud jej nemáte, pár posledních fotografií můžete vidět tady v bočním sloupci. Díky instagramu jsem také poznala Moniku Gavlovskou, jejíž blog jsem před nějakou dobou četla a dnes můžu hrdě říct, že tu slečnu znám osobně! O ní a o mě také bude dnešní článek, protože Monča se věnuje online koučingu, sestavuje jídelníčky, trénuje své klienty online i v ostravském fitness centru Respekt. Co s ní já mám společného? Čtěte dál!


Koncem srpna jsem Monče napsala email o tom, že bych s ní chtěla spolupracovat. Už nějakou dobu jsem o tom uvažovala, její klientky mají super výsledky a já se konečně cítila i psychicky v pohodě na to, abych to zvládla - připravovat si jídlo, každý den krabičky, to chce disciplínu a na tu musíte mít všechno srovnané v hlavě. Musíte vědět, kam Vás to vede a že to chcete. Monča mi hned následující den odpověděla, zaslala mi dotazníky k vyplnění - ty jsou pro online spolupráci obzvlášť důležité, protože je to Vaše startovací meta, od které se odrážíte směrem za Vaším vysněným tělem! 



Po návratu z Amstru jsem se dala do boje a začala krabičkovat podle podkladů, které jsem od Monči obdržela. To bylo oproti dřívějším zkušenostem jiné - nedostala jsem nadiktovaný přesný jídelníček. Monča chce, aby se klientky naučily poznávat své tělo, pracovat s jídlem, různými surovinami a celou tu svou cestu si užívaly. Obdržela jsem excel plný informací o tom, kolik si čeho můžu dát, například oběd byl rozepsaný na přílohu, bílkoviny a tuk. U každé z kategorie byla vypsaná celá řada variant a jejich gramáží, které si mám dát. A na mě už bylo, jak si ty puzzle do krabičky poskládám. Přišlo mi to geniální, ale samozřejmě to hází velkou část odpovědnosti právě na nás, na klientky. Nejedeme slepě podle nějakého mustru, ale musíme o jídle přemýšlet!


Součástí spolupráce je také komunikace, někdy jsem měla pocit, že Monču musím svými dotazy otravovat, ale ona mi vždy mile odpověděla. Pravidelně jsem jí posílala reporty s mírami a váhou, zároveň jsem jí zapisovala, co jsem kdy snědla a jak jsem se při tom cítila. Na jednu stranu mě to zapisování bavilo, na druhou je to fakt náročné. Musíte na to myslet, jinak se ztratíte. Mě, fotícího maniaka, ale naštěstí zachraňovaly fotky.

První dva týdny se mi dařilo, váha i centimetry šly dolů a já jsem jásala. Bohužel předčasně. Na konci září udělal můj život, byť to možná tady není znát (a to jsem ráda), kotrmelec a já začala opět bojovat s hlavou. Absolutně jsem neměla sílu cokoli vážit, měřit, krabičkovat. Dopadlo to tak, že jsem z osmi týdnů reportovala Monče pouze šest. Vždy jsem krásně začala, ale minimálně jednou týdně jsem "režim" porušila a své nervové pády řešila sladkým, pro které mám slabost. Naštěstí, díky cvičení nebyly a nejsou tyhle "prohřešky" tak znát na první pohled, ale já je na sobě cítím a jsem za to na sebe naštvaná.


Monče jsem vždy vše vypsala podle pravdy a víte co? Nepřišly žádné výčitky z její strany nebo zavržení či zloba. Naopak, snažila se mi pomoct, podívat se na to z jiného úhlu, zamyslet se nad tím, zda by třeba ten pravidelný jídelníček nebyl tím správným hromosvodem a kotvou pro mou psychiku, když přijdou nějaké problémy.

Navzdory nedokončení celého dvouměsíčního programu jsem se s Mončou domluvila, že se za ní vydám na její nové působiště do Respect Club. Mou cestu jsme naplánovaly na konec listopadu. Poslední listopadové pondělí jsem se za ní rozjela přes celou republiku. Chvilku jsem bloudila v sídlišti, kde se fitko nachází, a pak už mě přivítala milá slečna, která je dokonce o chlup menší než já. Daly jsme si během dopoledního tréninku pěkně do těla, celou dobu jsme si povídaly a řekla bych, že k sobě teď máme rozhodně blíž. Celé setkání jsme zakončily zdravým obědem a klábosením nad kávou.


I přes to, že jsem celý plán nedokončila a že se nekonal ani vysněný váhový úbytek, musím Vám Monču doporučit, i když nejste z Ostravy. Komunikace s ní je jednoduchá, rychlá a hlavně reálná! Není to žádný robot, co by měl na vše mustr a jen hodnoty upravoval podle Vašich čísel. Jsem vděčná instagramu, že jsem Monču mohla poznat, osobně potkat a její rady mi zůstanou. Já totiž vím, že se to jednoho dne zlomí a já to prostě zvládnu!


Jak se říká, nejde jen o cíl, musíme si užívat i tu cestu! Já jsem svá kila nenabrala za měsíc, ani za dva, takže je ani za osm týdnů nemůžu shodit. Má cesta je pomalá, váha se zatím moc nehýbe, ale mě to celé baví. Cvičení mě naplňuje a zároveň pomáhá při stresu. Držte mi palce a sledujte dál můj vývoj!

Uvažujete o spolupráci s nějakým koučem nebo máte již nějakou zkušenost?

You May Also Like

2 komentářů

  1. Ono to půjde, z tohohle článku z tebe cítím pozitivitu a to je to hlavní, no ne? Všechno ostatní už na to tak nějak samo navazuje, ale to víš :)) Držím palce!

    OdpovědětVymazat
  2. Spolupracovala jsem s Blankou (naanabanaana), abych si ujasnila spotřebu svého těla, protože někdy mi to dělá fakt problém. Spoupráci jsem měla na půl roku (2x3 měsíce), a velice mi to pomohlo. Pořád se IIFYM věnuji, ale někdy to je těžčí. Avšak naučilo mě to myslet na jídlo jiným způsobem, a nestává se mi, že bych měla vyloženě žravou a nemohla se kontrolovat. D

    Držím palce, ať jde dolů, podle představ ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!