Mé tipy na vánoční dárky 2017

by - 6:00

Prosinec už se rozjel, za tři týdny je Štědrý den a Vy stále nevíte, co nadělit svým blízkým pod stromeček? Nezoufejte, sepsala jsem pro Vás pár tipů, díky kterým budete zachráněni a které hlavně do Vánoc stihnete! Tentokrát nebudu kategorie dělit na "pro ni" a "pro něj", protože Vy nejlépe víte, co dotyčný má rád a podle toho se můžete nechat inspirovat.

zdroj
I přes to jsem dárky rozdělila do kategorií podle druhu dárku. V každé z nich najdete levnější a dražší variantu, aby si každý mohl vybrat dle svých finančních možností. Mějte na paměti, že nejdražší dárek nemusí vždy udělat největší radost.

Milovník nápojů
Dnes je moderní fitness styl a důraz na zdravou životosprávu. Jednotným prvkem obou je dostatečný pitný režim, každý z nás musí dostatečně pít, aby nás nebolela hlava a aby jsme měli pěknou pleť. Co si představíte pod nápoji? Čaj, kávu, vodu, limonády,... Vše, co se nápojů týká, můžete darovat jako dárek. Kupte svému blízkému pěkný hrneček nebo třeba termohrnek. Kvalitní čaj nebo dobrou kávu. mlýnek na kávu nebo třeba krabici na čaj. Pokud máte vyšší částku, kterou můžete utratit, můžete věnovat třeba i baristický kurz nebo poukaz na cupping - ochutnávku kávy.


Kulturní specialista
Pokud chcete něčím obdarovat člověka se specifickým hobby nebo kulturní zálibou, není nic jednoduššího, než mu zakoupit poukaz na knížky týkající se jeho oblíbené problematiky, předplatné na časopis zaměřený na danou oblast nebo třeba předplatné do divadla, dá se pořídit na celou sezónu či pouze na jedno představení.

Kosmetický blázen
Máte ve svém okolí někoho, kdo nedokáže kolem drogérie nebo parfumerie jen tak projít? Kdo se rád čančá a pečuje o sebe? Mám pro Vás následující tipy. V drogériích se dají koupit nejrůznější balíčky, často za zvýhodněnou cenu nebo třeba s přibalenou taštičkou. Parfumerie vydávají před Vánocema různé vánočně laděné limitované edice a i značky, které v nich najdete. Obvykle se po takových limitkách ale jen zapráší, takže si musíte s koupí pospíšit. Kromě samotné kosmetiky můžete svého blízkého obdarovat třeba speciálním hřebenem, ať už se jedná třeba o Tangle teezer nebo třeba o kartáč se speciálními štětinami, nebo sadou na aplikování pleťové masky (čelenka a špachtlička nebo štětec). V domácích podmínkách se dá vyrobit třeba i pleťový peeling, opět se nebojte hledat na internetu.

Labužník
Hledáte ten správný dárek pro milovníka jídla? Pokud neřešíte peníze, pořiďte dotyčné(mu) třeba kurz vaření. Nabídka na trhu je široká, na výběr je snad ze všech světových kuchyní. V případě, že ale nemáte k dispozici tolik peněz, můžete pořídit třeba nějak voucher do restaurace, i v tomto případě je výběr široký, protože tuto službu nabízí čím dál víc podniků. Pěkné akce nabízí i slevomat. Pokud i tahle varianta je na Vás drahá, pak můžete svému blízkému něco vyrobit - na internetu najdete spoustu receptů třeba na domácí granolu nebo i vaječný likér. Pak už stačí jen výrobek pěkně zabalit, obvázat mašličkou a nalepit pěknou etiketu. Povolte uzdu své fantazii.


Relaxační guru
Kdo rád nerelaxuje? Tohle je kategorie snad pro všechny. Nabízí se zde široká škála dárků. Začít můžeme třeba voucherem do sauny či permicí do plaveckého bazénu. Určitě se dá pořídit i poukaz do solné komory. Radost udělá i pěkný župan nebo pyžamo, ať žijou měkkouši. Pokud jsou vouchery nad Vaše finanční možnosti, můžete se zaměřit na domácí wellnes a blízkému věnovat třeba koupelovou bombu z Lush nebo od jiných výrobců, případně třeba tělový peeling nebo koupelovou pěnu. K tomu se váží třeba také houby na mytí, dají se sehnat i s masážními hrbolky apod. Nerelaxujeme ale jen ve vaně, odpočinout si může člověk i při čtení dobré knihy, když si zapálí svíčku nebo užívá vůni roztáteho vosku v aroma lampě.

Cestovatel
V případě, že potřebujete obdarovat milovníka cestování, pak se opět nabízí celá škála možností. Začít samozřejmě můžeme letenkami či jízdenkami do destinace, po které dotyčný touží. Chápu ale, že to není ve finančních možnostech všech. Proto do balicího papíru můžeme zabalit třeba pěkný cestopis o vysněném místě. V Čechách se během roku koná taktéž spousta cestovatelských festivalů, výstav i přednášek, na které můžete zakoupit dotyčnému vstupenky. Jeslti plánujete obdarovat člověka, se kterým jste už na nějaké cestě byli, můžete mu pořídit třeba fotoknihu nebo vytisknout fotku jako obraz. Pěkným dárkem také může být tzv. stírací mapa, na které si obdarovaný stírá místa, která už navštívil. Asi nejlevnější variantou by mohl být podomácku vyrobený cestovatelský deník, koupíte nějaký pěkný notes s dostatečným počtem stran, necháte vyvolat pár fotek do začátku a začnete ho psát. Dokončit jej ale musí už sám Váš blízký.

Papírenský maniak
Já sama se do této kategorie řadím (uměla bych se napasovat do všech zde zmíněných), a tak není složité vymyslet pár tipů. V první řadě bych uvažovala nad pěkným diářem, blíží se začátek nového roku, tak se tato varianta vyloženě nabízí. Do diáře je potřeba si psát, proto pěkná psací sada nebo kvalitní pero může udělat velkou radost. Pokud je Váš blízký plánovací magor, jako jsem já, určitě uvítá i různé samolepky do diáře, kterých je dneska už na trhu také plno. V případě, že máte e svém okolí kreslicího nadšence, můžete mu pod stromeček zabalit sadu tužek, pastelek a k nim třeba antistresové omalovánky. Zimní dlouhé večery se k jejich vybarvování přímo nabízí.

Další tipy najdete třeba v mých předchozích článcích:

Vánoční tipy pro něj (tady)
Vánoční tipy pro ni (tady)
Co já budu ježit (tady)
Tipy na jeho vánoční dárky (tady)
Tipy na její vánoční dárky (tady)

Tak a to je všechno, jen pamatujte, ať už budete pořizovat cokoli, mějte na paměti, že je to dárek pro Vašeho blízkého, ne pro Vás. Dárek se musí líbit jemu/jí a nemusí se líbit Vám.

Zaujalo Vás něco? Budete něco ze seznamu ježit Vy?

You May Also Like

2 komentářů

  1. Priteli uz dosluhuje penezenka a ma rad hodne kvalitni, tak mu vybiram novou luxusni a zaujala mne tato - https://www.goldeligius.cz/montblanc-penezenka-extreme-8cc-116362.html Mate s ni nekdo zkusenost? Dekuji

    OdpovědětVymazat
  2. Super tipy :) Já stejně nejradši dávám kosmetiku :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!