Vánoční Drážďany

by - 6:00

Jak jsem psala v dopisu Ježíškovi, mám ráda Vánoce a vánoční atmosféru. Bohužel, před Vánocema jsou ale většinou trhy plné lidí, což mě vůbec neláká. Při plánování prosince muž navrhl, že bychom mohli vyrazit do Drážďan. Původně jsem nebyla pro, ale když řekl, že bychom si mohli vzít oba dovolenou a jet tam ve všední den, kývla jsem. Jaké to bylo?


Jako obvykle jsme jeli autem, z Prahy jsme tam za chvilku, jen zaparkovat na našem oblíbeném místě jsme nemohli, bylo tam plno, Pokud by se Vám stalo něco podobného, nezoufejte, v centru města se dá zaparkovat za sedm euro na celý den. Hned po zaparkování jsme vyrazili na trhy, aby si i muž, coby řidič, mohl dát svařák.



Byli jsme na náměstí před turistickým centrem, nikoli tom hlavním, kde byla taktéž spousta Čechů. Poslouchat debaty o tom, co kde mají a že je to drahé, bylo mrzuté, ale díky tomu, že ceny nápojů a jídla byly u všech stánků stejné, nemuseli jsme poslouchat, kde mají co o dvacet cenů levnější jako ve Vídni. Ano, samozřejmě, že jsou zde nabízené produkty, ať už občerstvení nebo výrobky, dražší než u nás, ale jeden svařák za stovku nás přeci nezrujnuje, když už jsme vážili takovou cestu, hm?


My jsme vsadili na hruškový punč. Jeden stál 4,50 EUR, ale tři eura byla záloha na hrnečky. Podle druhu nápoje jsme mohli dostat tyhle průhledné, červený hrnek nebo modrý. Chvíli jsme váhali, zda si hrnečky nenecháme, ale usoudili jsme, že v tuto chvíli máme hrnků doma dost, a tak jsme je vrátili. Hruškový punč jsem ještě neviděla, byl podávaný s kousky hrušek, které byly evidentně v něčem naložené, protože byl punč docela silný.


Zajímavostí byla i půlmetrová klobása, ta jejich bílá. Byla grilovaná a nadvakrát složená do střední francouzské bagety. Nám zachutnala, každý jsme si dali jednu k obědu, a pak ještě jednu dohromady na rozloučenou. Tahle sranda vyšla na pět eur, ale pořádně zasytila.


Trhy v Drážďanech jsou krásné, mě naprosto ohromily. Střechy stánků jsou ozdobeny různými soškami, které odpovídají prodávanému zboží v daném stánku. Dále jsou na trzích dílničky, kde si děti můžou ozdobit cukroví, je tam malé divadlo a dokonce i malé ruské kolo. Přes den jsou trhy plné turistů, večer, když padne tma, patří trhy místním. Mají své kouzlo a rozhodně jsme tu nebyli naposledy!

Máte rádi vánoční trhy? Navštívili jste i nějaké v zahraničí?

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!